Witam panowie . Mam problem z peguotem 807 2.0 HDi RHW z 2004r. Silnik odpala normalnie natomiast brak mocy . Po rozgrzaniu i dodaniu gazu wywala check.
Bledy czytane KTS 560 to
P1614- sterownik -zbyt niskie napiecie czujnika 1/2
P0340- czujnik walka rozrządu/ czujnik halle uszkodzony/ brak synchronizacji
P0220- potencjometr 2 pedały gazu / potencjometr 2 przepustnicy
Czytane Pdl 5500
P1614- zbyt niskie napięcie czujnika ciśnienia paliwa / zakłócenia działania
P0340- brak synchronizacji wału/walka
P0220- uszkodzony czujnik przyspieszenia 2
Auto ogólnie świeżo po zakupie z tego co zauważyłem. To ktoś wsadził nowy BSM3 ,wymieniony przepływomierz , czunik walka rozrzadu , świeży rozrząd, nowy potencjometr gazu ,
Sprawdziłem synchronizację rozrząd ustawiony na blokady wszystko gra A blad nadal , kupiłem drugi pozycjometr pedału jednak bez efektu
P1614 nie da się usunąć blad stale widoczny ( co to za blad w PSA?)kolejne dwa wracają po uruchomieniu silnika.
1 masa 2 sygnał 3 zasilanie
Masa git zasilanie na 3 pinie 5v A napięcie referencyjne 12v ?? Badalem oscyloskopem. Sygnał przy pozycjometrze 2 ( odpieta wtyczka) 9,5v nie powinno być 5v? Sygnał na czujniku wału 2,5 v takie występuje.
Wydaje mi się że mam problem z napięciem referencyjnym ale nie wiem co za nie odpowiada. Sterownik może być kaput?? Bosch EDC15C2 może ktoś coś walczył??
Bledy czytane KTS 560 to
Czytane Pdl 5500
Auto ogólnie świeżo po zakupie z tego co zauważyłem. To ktoś wsadził nowy BSM3 ,wymieniony przepływomierz , czunik walka rozrzadu , świeży rozrząd, nowy potencjometr gazu ,
Sprawdziłem synchronizację rozrząd ustawiony na blokady wszystko gra A blad nadal , kupiłem drugi pozycjometr pedału jednak bez efektu
P1614 nie da się usunąć blad stale widoczny ( co to za blad w PSA?)kolejne dwa wracają po uruchomieniu silnika.
Automatyczne połączenie postów:
Czytałem że p1614 to blad odnośnika napięcia no i wydaje mi się że tu jest główny problem . Czujnik halle po od pięciu wtyczki maWitam panowie . Mam problem z peguotem 807 2.0 HDi RHW z 2004r. Silnik odpala normalnie natomiast brak mocy . Po rozgrzaniu i dodaniu gazu wywala check.
Bledy czytane KTS 560 to
Czytane Pdl 5500
1 masa 2 sygnał 3 zasilanie
Masa git zasilanie na 3 pinie 5v A napięcie referencyjne 12v ?? Badalem oscyloskopem. Sygnał przy pozycjometrze 2 ( odpieta wtyczka) 9,5v nie powinno być 5v? Sygnał na czujniku wału 2,5 v takie występuje.
Wydaje mi się że mam problem z napięciem referencyjnym ale nie wiem co za nie odpowiada. Sterownik może być kaput?? Bosch EDC15C2 może ktoś coś walczył??
Ostatnia edycja: