• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Trafic 2008 - 2.0 dCi.

Dvbxtreme

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Piła
Nurtuje mnie jedno, wsadziłeś silnik bez skrzyni biegów?

Oczywiście że tak. Robię to na dwa etapy, bo przy okazji zmieniam komplet sprzęgła.

Nie trzeba wyjmować silnika razem z skrzynia biegów, najpierw ja można pierwsza zrzucić Czyż nie ?

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
171
Miasto
Warminsko maz.
Jeszcze nie widziałem żeby ktoś wyciągał lub wkładał silnik ze skrzynia na raty - jesteś pierwszy

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
216
Miasto
Gorzów Wlkp
No szczególnie w tym modelu, ale jak tak mu lepiej było to nic złego w tym nie ma.

Dvbxtreme

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Piła
Jeszcze nie widziałem żeby ktoś wyciągał lub wkładał silnik ze skrzynia na raty - jesteś pierwszy
Każdy ma swoje sposoby na to. Efekt ma być taki że silnik ma działać a nie to w jaki sposób była przeprowadzona kolejność wyjęcia i włożenia motoru :)

kukukuczek

SuperMechanior
Punktów
12
Rozsadziło mi głowę jak przeczytałem cały wątek... zaczynam wierzyć w magię i cuda.

Dvbxtreme

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Piła
Rozsadziło mi głowę jak przeczytałem cały wątek... zaczynam wierzyć w magię i cuda.
Najwidoczniej nie masz pojęcia o mechanice pojazdowej, a strugać cwaniaka na forum każdy potrafi. Zamiast pisać takie marginalne stwierdzenia lepiej nie pisać nic.

Witam wszystkich, auto odpalone nastała magia i cud , mam jeszcze z nim trzy problemy. Jest w trybie awaryjnym, obroty na biegu jałowym 789-798 , po dodaniu gazu obroty przy 1100 jest odcinka. Kontrolka od świec żarowych uważam że za szybko gaśnie, przy podłączonym przepływomierzu odpala i gaśnie, a przy odłączonym przepływomierzu odpala i chodzi.

Jakieś sugestie dotyczącego tego problemu?

Z góry dziękuję za wskazówki:)

Przy odłączonym przepływomierzu :

Załączniki

• IMG_20250627_152221.jpg
    IMG_20250627_152221.jpg
    192,6 KB · Wyświetleń: 6
Ostatnia edycja:
Do góry Bottom