A
Anonymous123
Jak zamontowales pompę do bloku?ciśnienia na bank za małe - odkręciłem filtr i jest suchy czyli ... pompa oleju.. tylko że wcześniej działała więc czy mogła się ot tak nagle zepsuć?
Jak zamontowales pompę do bloku?ciśnienia na bank za małe - odkręciłem filtr i jest suchy czyli ... pompa oleju.. tylko że wcześniej działała więc czy mogła się ot tak nagle zepsuć?
To samo mu napisałem parę postów wyżejspotkałem się z przypadkiem kiedy to długo leżąca pompa olejowa lub też umyta podczas naprawy nie była w stanie zassać oleju po poskładaniu silnika i po chwili pracy uszkadzała się co doprowadzało do kolejnych uszkodzeń.
, dlatego ja zawsze przed montażem zalewam pompę olejem i wiem, że mi zawsze zassie
Ten olej jest bardzo dobry do składania silników. Zadne przytarcie nie wchodzi w gre.Ja natomiast silniki składam na smar stały;]
Wcale nie musioczywiście pierwsze kilka ruchów pompa musi go zaciągnąć ale tak w końcu działają pompy
Czyli zalałeś ją przed montażem?Pompa nie była uruchamiana na sucho
No i gitara, tylko dlaczego olej nie dochodził do filtra?Nalałem oleju od strony filtra i spłynął więc kanał olejowy drożny

Albo pompa ma za małe ciśnienie, albo ciśnienie po drodze gdzieś spier... papier.tylko dlaczego olej nie dochodził do filtra?![]()
Jak odręży silnik, to rozrusznik na zimnym z 0.8 bara ukręci.korci mnie aby wlać świeży olej i spróbować raz jeszcze.