Cześć, szukam w miarę dobrego pistoletu do piaskowania najlepiej z odzyskiem do szybkiego i punktowego piaskowania w trudno dostępnych miejscach, typu: robię coś przy zawieszeniu i widzę trochę rudej to przy okazji wyczyszczę i zamaluję a wiertarką dość mozolnie to idzie a i nie zawsze szczotka gdzieś dostanie jak są jakieś zakamarki. Czy znacie jakieś dobre sprawdzone pistolety lub firmy w których można takie coś wybrać ? Druga sprawa to jakie polecacie preparaty do zabezpieczania przed korozją ? Aktualnie stosuję: Czyszczenie > dmuchanie powietrzem > zmywacz do silikonu lub zmywacz do hamulców > ocynk w spreju lub epoksyd ze 2 warstwy i na to 1/2 warstwy środka do ochrony karoserii. Ale zauważyłem, że po 2/3 latach ten środek do ochrony karoserii mi pęka i odchodzi.
Kiedyś dawno temu kupowałem taki środek gdy zaczynałem bawić się w konserwację swoich wozów i był on w wiaderkach 5/10l na pistolet lub pędzel, po wymalowaniu nim karoserii on nigdy do końca nie wysychał tylko robił się trochę taki tłusty, nawet po 10 latach nadal się nim potrafię ubrudzić gdy coś grzebię przy aucie, ale za to 10 lat po konserwacji i w miejscach zabezpieczonych nie ma śladu rdzy. Lecz nie pamiętam jak się nazywał ani nie mam żadnej puszki po nim.
Pozdrawiam
Kiedyś dawno temu kupowałem taki środek gdy zaczynałem bawić się w konserwację swoich wozów i był on w wiaderkach 5/10l na pistolet lub pędzel, po wymalowaniu nim karoserii on nigdy do końca nie wysychał tylko robił się trochę taki tłusty, nawet po 10 latach nadal się nim potrafię ubrudzić gdy coś grzebię przy aucie, ale za to 10 lat po konserwacji i w miejscach zabezpieczonych nie ma śladu rdzy. Lecz nie pamiętam jak się nazywał ani nie mam żadnej puszki po nim.
Pozdrawiam