• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Planuje zakup E36

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Problem nie jest w wielowachaczu bo to rozwiazanie jest zajebiste, ale w kierowniku
a gdzie ma uciekać kierownik przed takimi dziurami? nawet jadąc 50 km/h w normalnym ruchu ulicznym nie masz gdzie uciekać, nie trzeba 170 jechac

P

PogotowieSamochodoweUK

Wlasnie dobre pytanie, to samo rzucilem jak taksiarz powiedzial ze od czasu jak zalozylismy te wachacze to i sie trzyma i nie stuka, silnik niebawem do wymiany lub remonto a zawiecha jak nowka hehehe Poliuretany i wkladki teflonowe maja dozywotnia gwarancje nie bez powodu.

A co do drog to bedac w PL daje rade jezdzac na zawiasie opuszczonym na 30mm, wiec nie wiem czemu na normalnym zawieszeniu ludzie nie daja rady. Poprostu oczka szybko lataja a raczki szybko kreca do tego nie lece 50 a 40 prze miasto a 80 na trasie i miska olejowa wciaz zyje;) . W UK skrecam nizej do 12-15mm:D

Sa to tak zwane ''rzeczy nieprawdopodobne'':eek:hehehe Zdaza sie zadko wiec jak sie cos takiego powie to kazdy w szoku.

P

PogotowieSamochodoweUK

Matusek co jest z toba, zaczynam sie martwic!:D

Venom

Początkujący
Punktów
0
A jak oceniacie Silnik w E46 2.0 150 km?

P

PogotowieSamochodoweUK

Mowa o dieslu? Sory ale nie znam sie na tych numerach to pytam czy to o te 2.0D chodzi 150km. Jak tak to znajomy to ma z 2006.

Venom

Początkujący
Punktów
0
Serio dużo palą?
Chodzi mi też ogólnie o eksploatacje

rafal.

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Irlandia Polnocna
Serio dużo palą?
Chodzi mi też ogólnie o eksploatacje
Jak w manualu to spokojnie zejdziesz ponizej 10l przy normalnej jezdzie,jak bedziesz mocno deptal 12l-14l srednie spalanie w miescie ok 9l-10l.Koledze serwisuje e39 z takim silnikiem,przez 4,5 roku oprocz normalnego serwisu czyli swiece ,filtry,olej wymienilem odme kompletna z przewodami,uszczelke pod pokrywa zaworowa,przeplywke i wezyki podcisnieniowe to wszystko,przebieg 160tys mil,moim zdaniem dobre silniki.

P

PogotowieSamochodoweUK

12-14 to pali 1.8T wag oska jak sie depta hehehe bmw to i 22 wciagnie:D

Venom

Początkujący
Punktów
0
Oczywiście tylko manual :) Myślę, że w zimę jakby palił do 14 to jeszcze tragedii nie ma ;D

P

PogotowieSamochodoweUK

Nie no ja mowie o spalaniu z baku a nie co komp chwilowo mowi;)

mateusek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
183
Miasto
Dublin -Kraków
Wiadomo jak bedziesz cisnal na maxa ,palil kapcia to komp i 30,40 pokaze;) ale to tylko chwilowe spalanie,nie ma sie co przejmowac;)

no nie ma co sie stresować jak ktoś spi na kasie to moze se jezdzic i krecic beeemke :pa Ci ktorzy maja takie auta i zarabiaja po 1..2 tys zł to auto wiecej im stoi niz jezdzi :cool:

rafal.

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Irlandia Polnocna
no nie ma co sie stresować jak ktoś spi na kasie to moze se jezdzic i krecic beeemke :pa Ci ktorzy maja takie auta i zarabiaja po 1..2 tys zł to auto wiecej im stoi niz jezdzi :cool:
Zgadza sie,tylko ze nie trzeba spac na kasie,poprostu jak kogos stac to bedzie smigal jak nie to:(

P

PogotowieSamochodoweUK

Postawmy sprawe jasno, nawet jesli nie bedzie sie to psolo, to koszt serwisowania i spalanie sa o conajmniej 40% wieksze od innych benzynowek czy diesli;) BMW prowadzi sie inaczej, siedzie sie w nim inaczej, brzmi inaczej ,kosztuje inaczej i pali inaczej:D

Do góry Bottom