Dzięki panowie. Atmelami się zajmowałem i programowałem je w C, asemblera też trochę poznałem, więc mikrokontrolerów specjalnie się nie boję. Diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach, do Atmeg Xmeg itd jest mnóstwo dostępnej literatury i można łatwo do nich się dobrać. Programator do nich można zrobić za przysłowiowe grosze a i opensource'owych programów do wrzucania wsadu też jest trochę. Natomiast jeśli chodzi o ECU w samochodach to inna bajka i nie udało mi się jak do tej pory znaleźć jakiegoś sensownego poradnika jak się za to zabrać (chociaż czytam teraz instrukcję da BDM100).
Gdy pytałem o literaturę to myślałem że może polecicie coś właśnie w tej tematyce bo innych książek i artykułow z tematyki czujniow, ich diagnostyki itp to trochę już miałem okazję przeczytać.
Wracając do jednego z postów wyżej - czy może mi ktoś pomóc i powiedzieć czym mógłbym się dobrać do sterownika w Seicento 900? Jako auto które będzie przeznaczone do testów i nauki, byłoby fajnie gdybym mógł z tym ECU się pobawić.
Jakieś sugestie?