• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Podnośnik dwukolumnowy długość łap

Piotr18021973

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Olsztyn
Witam może ktoś poradzić z jakimi łapami podnosnik lepszy, bardziej funkcjonalny z symetrycznym ? który lepiej wybrać

Mlody2

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrzeszów
Proszę wybaczyć że podpinam się pod temat, ale to chyba podobna kwestia, stoję przed wyborem podnośnika, rozglądałem się za używanym sprzętem, wczoraj przez przypadek natknąłem się na: http://allegro.pl/podnosnik-2kolumn...tml?utm_medium=LikeButton&utm_source=Facebook
Macie jakieś doświadczenia z tą firmą?
Założenie jest takie że podnośnik ma być 3t, fajnie gdyby był cichy, budżet to 7tysięcy

Garage24

Nowy
Punktów
1
Proszę wybaczyć że podpinam się pod temat, ale to chyba podobna kwestia, stoję przed wyborem podnośnika, rozglądałem się za używanym sprzętem, wczoraj przez przypadek natknąłem się na: http://allegro.pl/podnosnik-2kolumn...tml?utm_medium=LikeButton&utm_source=Facebook
Macie jakieś doświadczenia z tą firmą?
Założenie jest takie że podnośnik ma być 3t, fajnie gdyby był cichy, budżet to 7tysięcy

Cześć tak od siebie Ci powiem, że lepiej nie brać używanego podnośnika jak chcesz żeby dobrze działał i długo służył. Za 7 tysięcy powinieneś już kupić dobrą 2 kolumnówkę. Dobry sprzęt w dobrej cenie. Jakbyś miał jakieś pytania co do podnośników lub narzędzi to pisz. Dosyć dobrze siedzę w temacie i zawsze chętnie pomogę. :)

kakus

SuperMechanior
Punktów
48
Który podnośnik radzi sobie z BMW. Kolega ma nowego nussbauma, ja ostów, innych chińczyki i każdy klnie jak ma podnieść bmw (1 czy 3)

jarek_g60

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Wojcieszyn
Mtf 3000 Hofmana daje radę z BMW 1 i średniego LT też podnosi, tylko przedłużki sa potrzebne lub gumy żeby progu nie pogiać

SUWrzeszów

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Rzeszów
BMW i nowe renault mają punkty podparcia bardzo blisko siebie i dlatego 80% podnośników na rynku nie ma szans złapać za te punkty w tym jest problem
Kolego odnośnie nussbauma pewnie jest to model 2.30sl lub sle seryjny rozstaw tego podnośnika to 300cm po zewnątrz podstaw opcjonalnie można ustawić na 320cm i w takiej konfiguracji idealnie łapie samochody z BMW i renault na dodatek sympatycznie się wysiada z samochodu minusem jest że przedluzane T5 nie da się złapać za punkty podparcia i musimy kombinować z alternatywnym podparciem a przy 300cm łapie idealnie
Co do łap symetryczne bądź nie symetryczne
Jasne że lepiej mieć asymetryczne zapewnia to lepsze rozłożenie masy pojazdu na podnosniku i ułatwia wysiadanie z samochodu bo kolumna nie będzie tak przeszkadzać po 3 można składać ramiona w jedna stronę
Przykład audi a8 5metrow z groszem przodu kolumny 2m z tyłu 3m

Do góry Bottom