• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Podnośnik samochodowy - blacharka

kojak2464

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Kłodzko
Zajmuję się dorywczo wymiana progow, wszystkiego co zgnite od spodu i na zewnątrz. Istnieje podnośnik co by takie prace ulatwil?. Czy mimo wszystko trzeba się należeć pod autem.

kojak2464

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Kłodzko
Kobyłki to mam, robi ktoś z was przy blacharce? Jak to u was wygląda w praktyce?

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
Aby mieć dostęp do progów to najlepszy faktycznie czterokolumnowy albo taki łapany za koło co podnosi auto do 45 stopni ( tylko wtedy napręża budę więc przy mocnej korozji nie za dobry. )

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
trudno o lepsze rozwiązanie niż to ze zdjęć mejsona do robienia progów. Jedyne co by wygrało to kołyska przerzucająca auto na bok by móc spawać od góry/boku natomiast sprawdza się ona tylko przy dużych projektach gdzie auto jest wybebeszone z płynów eksploatacyjnych. ( tylko na zdjęciu najazdów wewnątrz brakuje )

keon

Uczestnik
Punktów
1
Ja mam QJY S-3 chyba najlepsze rozwiązanie do blacharki.

kojak2464

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Kłodzko
Widziałem raz na zdjęciu gość robił progi, zajebiste. Podłożone pod wahacze i można spokojnie robić. Ze dwa modele tego są z nieco różnymi rozwiązaniami.

keon

Uczestnik
Punktów
1
Blacharka ,przygotówka i lakierka do wszyskiego dobre mam trzy od kilku lat .Polecam

Do góry Bottom