• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Podsylanie klientow za kase

Gerwaz garage

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
Belchatow
Witam ostatnio dostaje często telefony od osob które chcą ze mną współpracować tzn ja im mam płacić za podsylanie mi klientów np 300zl netto i tak się zastanawiam czy to nie jest jakaś sciema z tym.Macie też takie telefony

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Ja na taką propozycję odparłbym, że za jak mi zapłacą 100 netto to im oddam troche swoich :D

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Jak będziesz dobrze robił to jeszcze będą prosić żebyś w kolejce miejsce znalazł. To warsztat ma zarabiać a nie na odwrót

Gerwaz garage

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
Belchatow
To ja wiem tylko zastanawiam się czy wy też takie propozycje mieliscie

Ostatnia edycja:

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
Nie miałem nigdy a jakbym miał to niewiedzialbym czy się śmiać czy płakać z głupoty tego co zadzwonił.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Ja nie miałem, a roboty od cholery. Czego to ludzie nie wymyślą, żeby wyrwać parę zeta... Ja takie rozmowy kończę nim naganiacz zdąży powiedzieć, że rozmowa będzie rejestrowana :D

Gerwaz garage

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
Belchatow
Do mnie już ze trzy osoby dzwoniły jak mówię że chce paru klientów na próbę to mi dziękują za współpracę hee ledwo sam się wyrabiam z tym co mam a tu jeszcze dodatkowe auta starczy to co jest.Chciałemsię dowiedzieć czy tylko ja mam takie szczęście że chcą mi klientów naganiac
Pozdrawiam

ojek

SuperMechanior
Punktów
159
Miasto
Węgrów
Do mnie też ostatnio taki dżentelmen dzwonił, podziękowałem ;)

executor

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Nie słyszałem o podsyłaniu klientów. Nie widzę w tym nic złego, ale konieczna jest jedna zmiana. Mam na myśli wprowadzenie płatności za efekty. Co sądzicie o takim podejściu?

walalda

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rawicz
to zwykli naciągacze i najlepiej rozwiązać to tak jak @Misiek nie ma sensu dyskutować, gdyby to była uczciwa współpraca to brali by prowizję od każdego obsłużonego klienta a nie chcieli kasę z góry.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
680
Miasto
WLKP
Popieram banda naciągaczy,kolega miał ostatnio kolizje i ubezpieczalnia zrobiła szkode całkowitą i sprzedała ten samochód.Po jakims czasie dzwoni do kolegi facet i mowi ze kupił ten samochód i według niego cos było kombinowane z airbagami ze niby były odpalone nie w wypadku tylko puzniej i proponuje zeby sie z nim jakos dogadac bo inaczej zgłosi to do ubezpieczalni.Po konsultacji ze mna kolega powiedział mu zeby strzelił sobie barana w sciane i ucichł temat.

Galiciama

Nowy
Punktów
0
Miasto
Radom
Takie rzeczy są dobre ale dla warsztatów które nie mają roboty. Ja mam takiego pośrednika jak podsyła to wiem że z jego polecenia bo zawsze dzwoni najpierw, wtedy się to 50zł więcej bierze za robotę.. w zależności jaka fucha bo jak byle co to nie idzie nic zarobić..

Do góry Bottom