Tak, jestem w stanie zapłacić POD WARUNKIEM podkreślam POD WARUNKIEM ! że to co zleciłem zostało naprawione, a to niestety nigdy ale to nigdy nie ma miejsca no i po co dalsza dyskusja?
Jak ide do fryzjera to płacę za fryzurę a nie za ogolnie na łyso, jak zlecam malarzowi wygipsowanie ścian i pomalowanie na ecru to nie płace za zrobienie jednej ściany i pomalowanie 3 ścian na czarno itd..
To wszystko zależy co zlecisz. Jeżeli chcesz mieć silnik z przebiegiem powiedzmy 300 tys i ma chodzić jak nowy, to ok. Nie ma problemu, zrobimy, ale ile to będzie kosztowało, to już sobie sam odpowiedź, bo ja myślę, że taniej będzie kupić zupełnie nową jednostkę i to kompletną ( z osprzętem, turbo i wszystkimi czujnikami, ogólnie wszystko co masz pod maską).
Tak to wygląda, silniki się różnią wszystkim, w starych odmianach masz inne zupełnie kanały, co innego możesz sprawdzić, nie ma wielu bloków pomiarowych, o doładowaniu nie będe wspominać, inne wartości przepływu itd..
Podglad parametrów to zależy od sterownika a nie silnika.
Kolego a konkretniej, bo mówisz mi 50 zupełnie różnych silnikach, a jak chce kilka konkretnych przykładów to mówisz mi o kanałach i to nawet nie jakich.....kanalizacyjnych? Daj konkretne przykłady.
Napisałem już wczesniej że dla 99% mechaników jak po podpięciu komputera nie ma błędu to wszystko gra więc po co rozmowy o jakiś parametrach? Kogo to obchodzi bo raczej nie mechanika..
Więc po co jakaś dokumentacja? by te kilka stówek oszczędzili a nie fikcje odstawiali..
A ty dalej uparcie mylisz garażowych forumowych przebaczy z mechanikami.
I rzucasz ogólnikami
co do ilości 1,8T to zobacz sobie ile golfów mk4 w ogłoszeniach to 1,8T a ile np kuźwa 1,9 tdi stąd mam te informacje...
To samo tyczy się innych aut myślisz że co druga Astra G to OPC turbo? no raczej nie prędzej 1,4 16V itd itd..
No i kolejne szufle do biednej kozy.
1. Otomoto czy OLX to kiepskie dane do statystki, a 1.8 t to nie tylko golf ich
2. Nie porównaj opla OPC do 1.8t bo to nie ta liga, opel ma dużo lepsza konstrukcje.
3. A jak już chcesz prownywac 2.0t opla do 1.8 tvw tna podstawie ilości ogłoszeń itd. to zobacz ile których jednostek zostało wyprodukowanych. 1.8 t było wciskane we wszystko z grupy i Jet to typowy wiekskoi upalacz polny.
Przekonujesz mnie że mam się nie bać zachorować bo przecież istnieje służba zdrowia, tak samo z tym autem śmiejesz sie że coś próbuje włąsnymi siłami sam ogarnąć bo mam sobie jechać po raz kolejny do mechanika i posłuchać tych bredni o normalne pracy turbiny, albo żeby dać sobie spokój bo wszystko jest ok.
A ty znowu swoje, że grzebek to mechanik.
Napisałem, chcesz, żeby chodził jak nowy, do zrobienia, ale części muszą być wszystkie nowe i oryginalne. Nowe nie regenerowane, nie zamienniki, nie używane.
Jestem ciekaw na jakiej podstawie mechanik twierdzi ze wszystko jest szczelne jak w ogóle tego nie sprawdzał?
A kto tak twierdzi?