heniek1000
SuperMechanior
- Porady
- 4
- Punktów
- 568
Cza podmienić łańcuch. Dokładnie mu się przyjrzeć. (były takie przypadki) Nie napisałeś jakiej to firmy rozrząd.Na 2 i pierwszym. Podczas jazdy na wszystkich trzech
Cza podmienić łańcuch. Dokładnie mu się przyjrzeć. (były takie przypadki) Nie napisałeś jakiej to firmy rozrząd.Na 2 i pierwszym. Podczas jazdy na wszystkich trzech
A jak myślisz.... ChinolCza podmienić łańcuch. Dokładnie mu się przyjrzeć. (były takie przypadki) Nie napisałeś jakiej to firmy rozrząd.
I niebo powoli Nam się rozjaśnia.A jak myślisz.... Chinol
Mierzenie, mierzeniem. Tu chodzi, czy ogniwo w nowych łańcuchach tak samo się załamuje - na samym końcu.Nie sądzę bo z tego co pamiętam mierzyłem lancuchy ale sprawdzę jeszcze raz
...albo, albo. O zapachu paliwa nic nie wspominał. Wtryski z salonu.Było już o czujniku temperatury ? Może jeździsz na "ssaniu'. Czerwony kat nie od podniesionego zaworu lecz od nadmiaru paliwa.
Paliwo wymieniałem bo też podejrzewałem że kobita źle zatankowała. Wtryski czeszczone w myjce i podmieniane. To samo...albo, albo. O zapachu paliwa nic nie wspominał. Wtryski z salonu.
To żart?A jak myślisz.... Chinol
Brak powrotu. Regulator ciśnienia wbudowany jest tutaj w filtr paliwa który wymieniłem na nowy. To samo na starym. Lewy prąd ale co na grzalke? Przecież nie zrobię oscylacji bo czymA jak tam jest sterowanie powrotu paliwa na listwie wtryskowej? Bo miałem kiedyś autko co miało uszkodzony zawór regulacji ciśnienia paliwa a jak się okazało to zasysał wężykiem podciśnieniowym paliwo.
Tylko pisałeś że korekty pokazuje ci na 17 to tego wynika że tak jak by go oszukiwał jakiś czujnik i leje mu paliwo. A próbowałeś zapodać lewy prąd na sondę żeby oszukać i sprawdzić czy wtedy też się to dzieje.
Nie musisz robić oscylacji wystarczy że dasz mu prąd w granicach 0.5-0.7 volta i już będziesz widział efekt bo z tego wynika że sonda chce żebyś go dolał bo korekty pisałeś że masz na 17. A jak mam takie urządzenie do diagnozy sondy i mogę też nim zapodać prąd do 5 volt. Tylko musisz z kostki wypiąć kabel sygnałowy a na jego miejsce zapodać prąd z testera bądź czegoś innego.Brak powrotu. Regulator ciśnienia wbudowany jest tutaj w filtr paliwa który wymieniłem na nowy. To samo na starym. Lewy prąd ale co na grzalke? Przecież nie zrobię oscylacji bo czym
Mogę spróbować. Mam zasilacz regulowany. Ile amper dać?Nie musisz robić oscylacji wystarczy że dasz mu prąd w granicach 0.5-0.7 volta i już będziesz widział efekt bo z tego wynika że sonda chce żebyś go dolał bo korekty pisałeś że masz na 17. A jak mam takie urządzenie do diagnozy sondy i mogę też nim zapodać prąd do 5 volt. Tylko musisz z kostki wypiąć kabel sygnałowy a na jego miejsce zapodać prąd z testera bądź czegoś innego.
Ok. Jutro próba bo dziś nie mam czasu. No i przejadę oscyloskopem czujniki walu i walka zanim coś będę rozbieralNie za dużo bo tam jest znikomy prąd który wytwarza sama sonda.
To forum jest od pomagania, a nie łapania za slowkaAmatorzy. Napięcia od prądu nie rozróżniają.