• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pomoc w doborze tłoków. 1.8 tfsi 88kw

amatormechanik

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Rzeszów
Potrzebuje pomocy w doborze tłoków do 1.8 tfsi druga generacja. Blok zwymiarowalem jest ok, tylko honowanie. Czy były jakieś poprawione tłoki czy to mit? Sworzeń 21. Interesuje mnie jakiś kolbensmidth lub coś podobnego(

toxi14

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
36
Miasto
Kassel/DE
Potrzebuje pomocy w doborze tłoków do 1.8 tfsi druga generacja. Blok zwymiarowalem jest ok, tylko honowanie. Czy były jakieś poprawione tłoki czy to mit? Sworzeń 21. Interesuje mnie jakiś kolbensmidth lub coś podobnego(
Podeślij vin. Zobaczę w katalogu nr oryginału i czy była jakaś modyfikacja, jeśli będę miał takie info. O ile dobrze pamiętam to jest różnica w pierścieniach olejowych

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
Była modyfikacja, są tłoki poprawione, które eliminują pobór oleju do zera.

Ursusraketa

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
138
Przerabiają też tłoki pod inne pierscienie

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
A nie jest tak że przy użyciu tłoków zmodyfikowanych (szerszy pierscien olejowy) nie trzeba wymieniać korbowodów na główkę 22mm?

toxi14

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
36
Miasto
Kassel/DE
A nie jest tak że przy użyciu tłoków zmodyfikowanych (szerszy pierscien olejowy) nie trzeba wymieniać korbowodów na główkę 22mm?
Trzeba, nowa korba jest na 23mm. Ale można po starym numerze znaleźć nowe modyfikowane tłoki na 21mm. Kolbenshmidt bodajże produkuje i chyba mahle jeszcze widziałem

Do góry Bottom