• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pompa paliwa -Sharan 2.0 B silnik ATM

Gustafson13

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Ostrowiec Świętokrzyski
Witam potrzebuję wiadomości odnośnie
-jak się do tej pompy dostać
-którędy idą przewody elektryczne czy przypadkiem nie idą tamtędy co jest apteczka i lewarek
-i jak się dostać do przekaźnika pompy .

A teraz opiszę dlaczego pompa ,od dłuższego czasu wywalało mi błąd czujnika położenia wału ale auto odpalało.
Dwa dni temu przyjechałem rano normalnie a popołudni już tylko kręciło stwierdziłem że czujnik padł do końca i stał tak pod blokiem, już miałem go zaciągnąć do garażu i właśnie podczas szukania oczka do holowania które jest na stałe dopiero później się zorientowałem auto odpalił i stąd moja teoria na temat przewodów od pompy paliwa.Wymieniłem czujnik na nowy bez zmian sprawdziłem iska jest i wtedy ściągnąłem wężyk za filtrem paliwa i podczas kręcenia nic nie leci więc obstawiam że coś z pompą paliwa .Mam nadzieję że bardzo chaotycznie nie opisałem .

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
418
Tak samo sprawdzam, chociaż zdarza się że słaby styl jest w gnieździe gdzie jest wsadzony przekaźnik i wtedy raz jest prąd a raz nie.. :D

Gustafson13

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Ostrowiec Świętokrzyski
Już wróciłem i obstawiam że przekaźnik jest uszkodzony odpalałem auto chyba z 10 razy a za 11 już nie było słychać tego cyknięcia i załączającej się pompy .Jutro kupuję nowy przekaźnik ale irytuje mnie ten czujnik położenia wału nowy zamiennik firmy kamoka a wywala błąd nie jak silnik kręci tylko jak już odpalił skasowałem go ale z powrotem wyskoczył kabel wygląda na cały nigdzie nie przetarty .Czytałem coś o adaptacji ale nie wiem czy przy takim aucie się robi ?

Lebiedz

SuperMechanior
Punktów
170
Już wróciłem i obstawiam że przekaźnik jest uszkodzony odpalałem auto chyba z 10 razy a za 11 już nie było słychać tego cyknięcia i załączającej się pompy .Jutro kupuję nowy przekaźnik ale irytuje mnie ten czujnik położenia wału nowy zamiennik firmy kamoka a wywala błąd nie jak silnik kręci tylko jak już odpalił skasowałem go ale z powrotem wyskoczył kabel wygląda na cały nigdzie nie przetarty .Czytałem coś o adaptacji ale nie wiem czy przy takim aucie się robi ?
To nie da rady zwory zrobić dla sprawdzenia?
Na stole załącza za każdym razem?

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
418
Na prawie każdym przekaźniku jest schemat jego działania zwierasz styki które zamykają/otwierają obwód po podaniu prądu.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2080
Miasto
Kaczory
Do bmw ostatnio reklamowałem, ale bmw jest mega wybredne. Teściowi chyba febi bilstein założyłem i chodził.

Gustafson13

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Ostrowiec Świętokrzyski
I znów to samo był spokój przez parę miesięcy i znów zdechło pompa się nie załącza pomierzyłem napięcia na wtyczce od pompy jest tylko 1.8 V. ?
Przekaźnik od pompy sprawny i bezpieczniki również

Do góry Bottom