• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Poważny problem z awarią wtrysku P0203 Aygo 1.4 HDI

kukisek

Początkujący
Punktów
1
Witam
Jak w temacie. Ojciec posiada Aygo od 3 lat od początki wtopa bo auto było wadliwe i powypadkowe (ojciec jest blacharzem więc sam je naprawiał ) . Przez okres użytkowania mechanicy często regenerowali wtryski! (bo tak wskazywał komputer) pomagało to tylko na chwilę i zawsze był problem z mocą.
Teraz autko od pół roku stoi bo chodzi na 3 gary i wziąłem go na swój domowy warsztat
Komputer pokazuje błąd P0203. Samochód był u wielu magików i każdy chce wymieniać wtrysk!

Wkurzyłem się i podmieniłem ECU i niestety to samo.
Całe okablowanie podmienione! Wszystkie 4 wtryski wymienione, wszystkie czujniki z innego auta zamienione!
I Cały czas ten sam błąd wtrysku numer 3
Dosłownie ręce opadają.

Zauważyłem że jak na sucho podepnę wtrysk paliwa to błąd znika (oczywiście chodzi na 3 gary ale można dodawać gaz do oporu bo wyłącza się z trybu awaryjnego)

Czy ktoś doświadczony ma jakiś pomysł ?

kukisek

Początkujący
Punktów
1
Dobra źle pomyślałem bo jest powrót :p
Ale tak sobie myślę że jak nie przeczyszczę zbiornika to następnym razem wychwyci je przecież nowy filtr. Prawda?

Ostatnia edycja:

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
985
Miasto
PGS
W poniedziałek mi auto z Anglii przywieźli .. Ty też możesz swoje przywieść. Napewno je naprawie i będzie moc.

kukisek

Początkujący
Punktów
1
lukkiwlkp dlaczego mi to proponiujesz? Dziękuję ale nie opłaca mi się mieszkasz za daleko :) Pozatym mam rozebrane z pół auta.
Motylanoga Ludzie ja potrzebuję rad! Dziwne to forum tak jakby każdy trzymał informacje tylko dla siebie .... bez obrazy

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
985
Miasto
PGS
Bo to forum mechaników... Dziwne to ? Z Anglii się opłacało ... Więc się męcz w garażu ...

kukisek

Początkujący
Punktów
1
Chciałem tylko zaczerpnąć dobrej rady przeszkadza ci to w jakiś sposób WOODOO ?
Trzeba mieć do siebie dystans ja się nigdy nie nazwę mechanikiem bo nie robię w tym zawodzie i zajmuję się tym tylko hobbystycznie pomagając rodzinie, znajomym i tu uwaga "za darmo" bo to lubię a znam ludzi którzy wymieniają całe życie olej i klocki i mówią o sobie dumnie "Mechanik"
I tu widzisz jak będziesz chciał naprawić drukarkę i wejdziesz na forum które jest odpowiednikiem tej strony mam zadać ci to samo pytanie? ( tak zgadza się naprawiam drukarki )

Widzę że pewne osoby na forum swoją obecnością .

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
( tak zgadza się naprawiam drukarki )
proszę sprawdzić czy drukarka jest podłączona do sieci.
proszę wyłączyć i włączyć komputer. :)

a tak serio, jak zepsuje mi się np drukarka, to kupuję nową, albo daję do naprawy. szkoda mi czasu na robienie czegoś na czym się nie znam i nie mam pewności, że uda mi się naprawić. serio.

kukisek

Początkujący
Punktów
1
Tomii76 Śmiej się... zawsze piszesz takie bzdury by dosrać? . Zajmuję się naprawą drukarek biurowych i ploterów nie ich instalacją a warte są niekiedy tyle co średniej klasy nowy samochód . Po za tym mechanikę od razu umiałeś ? Serwis jest bardzo drogi i warto czasem pewne rzeczy samemu naprawić (drukarka). Jeśli rozwali ci się domowa drukarka to śmiało wyrzucaj to jednorazówka i dużo nie kosztuje...

Kotoy - czytaj posty niczego więcej nie oczekuje.

Dobra temat do zamknięcia bo zrobił się kwas a od początku niestety nie uzyskałem pomocy i odpowiedzi na pewne kwestie.

Dziękuję osobą które starały się pomóc. Pozdrawiam.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075

kukisek

Początkujący
Punktów
1
Woodoo Jakbyś czytał byś wiedział że ojciec oddawał do wielu mechaników a nawet do serwisu i każdy mówił o wtryskach a nawet nie pofatygował się by sprawdzić resztę a kasy nie żałował . Dorobiłem się domu z garażem i chce mu pomóc skoro mam warunki do tego a nie ukrywajmy mechanika to nie technologia kosmiczna! Informacje są w internecie i ktoś kto ma głowę na karku jest w stanie ogarnąć pewne problemy.

Dla Ciebie to dziwne że czasem pomaga się za darmo?

Ty widzę masz jakieś kompleksy i teraz bawisz się w polonistę. Brawo TY!

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Nie czytam wszystkich bzdur co tu ludzie wypisują, bo bym musiał cały czas przed kompem siedzieć...:D
Już na tej stronie wyżej ci kolega kotoy przytoczył odpowiedź...:D działaj...:rolleyes:

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Tomii76 Śmiej się... zawsze piszesz takie bzdury by dosrać?
jeśli to co napisałem, cię uraziło, to bardzo przepraszam.

ale gdybym ja, zarejestrował się na forum drukarek :) jeśli takie jest, i zaczął zadawać głupie pytania, to prędzej czy później ktoś robiłby sobie ze mnie jaja.

woodoo cały czas pierdo.. o dentyście, ale jak się człowiek zastanowi, to nie jest aż tak głupi przykład.

ludzie myślą, że auto to każdy głupi naprawi, bo jest kumaty, bo manualne zdolności, bo czytał internety....

czekam tylko jak ktoś zacznie robić koledze operacje, jakąkolwiek, bo jest kumaty itd.
jakoś mało słychać o takich przypadkach. pewnie dlatego, że jak coś pójdzie nie tak, to będzie buba.

jestem ciekaw, jak poczuje się taki mcgyver, co sam naprawi coś w aucie, a potem jego rodzina lub znajomy rozpier.. się na drzewie, bo to co robił było takie proste, że debil dałby radę, a jednak coś nie pykło.
zresztą, kombinuj, kombinuj aż rozwiążesz swój "poważny problem" z autem, które już dawno powinno jeździć.
powodzenia. ;)

Do góry Bottom