• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z immo Audi A4

andrev2222

SuperMechanior
Punktów
1
kolego ja nikogo w błąd nie wprowadzam, sam to kilkakrotnie robiłem wieć wiem że tak można. nigdy nie piszę czegoś czego nie sprawdziłem osobiście a jeśli nie jestem pewien to piszę że to nie jest pewne bo niesprawdziłem tego osobiście.
Pozatym to nie jest wstawienie nowego przekaznika tylko zrobienie mostek na przekaźniku który jest już w samochodzie, wystarczy dołożyć mase do niego i po sprawie, to jest sprawdzona metoda i działa w 100 %. a pozatym niejestem MISTRZEM jestem zwykłym śmiertelnikiem jak wiele innych ludzi na tej ziemi a skoro ty nim jesteś to nie wiem czemu takie bzdury wypisujesz powinieneś się znać na tym.
:) nie chciałem nikogo urazić, skoro się tak poczułeś to sorki. Chciałem tylko nieco sprostować twoje informacje, ale widać, że dumą się uniosłeś i nadal tkwisz w swojej niestety niewłaściwej racji. Ale jak uważasz ja nikogo nie będę na siłę przekonywał.
Nie zaśmiecajmy tematu dla kolegi i jak masz mi lub o mnie coś prywatnego do powiedzenia zapraszam na PW.

dkamyk

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
CHICAGO
Kolego ja się nie uraziłem tylko stwierdziłem fakty. jak możesz twierdzić coś o czym najwidoczniej nie masz pojęcia. Nie mam zamiaru ci tego udowadniać, ty dalej żyj w zakłamaniu nad swoimi teoriami, ja wiem swoje bo to zrobiłem osobiście a nie czytałem jak wiele osób na internecie więc mam to sprawdzone w praktyce. a co do zaśmiecania na forum to ty zaśmiecasz swoimi teoriami na temat innych.

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
Mam UPE programator ogarnie to spokojnie ,tylko zebym wiedzial gdzie to zmienic i jakim programem ??sterownik silnika zobacze jutro i podam w takim razie
UPA z Tomsadu? Jak to się sprawuje? CO już tym zrobiłeś? Do czego można wykorzystać? Nie siedzę w tym, ale być może zwykłym hex editorem wystarczy binik przelecieć?

andrev2222

SuperMechanior
Punktów
1
Kolego ja się nie uraziłem tylko stwierdziłem fakty. jak możesz twierdzić coś o czym najwidoczniej nie masz pojęcia. Nie mam zamiaru ci tego udowadniać, ty dalej żyj w zakłamaniu nad swoimi teoriami, ja wiem swoje bo to zrobiłem osobiście a nie czytałem jak wiele osób na internecie więc mam to sprawdzone w praktyce. a co do zaśmiecania na forum to ty zaśmiecasz swoimi teoriami na temat innych.
Nie no, co ty bredzisz :) Odblokowałeś fabryczne immo kawałkiem przewodu w A4 i odjechałeś w siną dal. Nawet MacGyver miałby problem ale ci się udało:)
Pomoge ci żebyś się wykazał, który to był u ciebie taki czarodziejski przekaźnik, to może ja się czegoś nowego naucze.
Wersja do 96r.:

Wersja od 96r.:

Niech zgadne... Nie możesz sobie teraz przypomnieć. Stary odpuść bo się tylko kompromitujesz.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Nie no, co ty bredzisz :) Odblokowałeś fabryczne immo kawałkiem przewodu w A4 i odjechałeś w siną dal. Nawet MacGyver miałby problem ale ci się udało:)
Pomoge ci żebyś się wykazał, który to był u ciebie taki czarodziejski przekaźnik, to może ja się czegoś nowego naucze.

Niech zgadne... Nie możesz sobie teraz przypomnieć. Stary odpuść bo się tylko kompromitujesz.

kolega dkamyk sie nie kompromituje, po pierwsze primo na PW mi wszystko opisał co i jak i myślę że dobrze by to sprawdzić w praktyce, w końcu to nic nie kosztuje, a druga sprawa to fakt iż tamto audi było amerykańskie i nie jest powiedziane że miało taką samą instalację elektryczną jak wersja europejska.

S

S-LINE

Wersja do 96r.:

Wersja od 96r.:

kolego jestem w stanie zalozyc sie z Toba o dobra lyche ze immo w a4 da sie odblokowac kawalkiem przewodu...wiem ze nie ma sie co chwalic czyms takim ale robilem rozne cuda ludzia ktorzy np byli w trasie nie raz odblokowywalem renault mastery czy ople movano tam gdzie immo szwankuje a A4 ma bardzo prosty uklad blokowania rozruchu :)

dkamyk

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
CHICAGO
ja myślę że kolega andrev2222 chciałby się dowiedzieć jak to zrobić tylko ze złej strony zaczoł pisać posty i teraz jest mu głupio. ja to zrobiłem i wiem napewno że to się da zrobić a tak jak widać nie jestem sam z tym stwierdzeniem, kolega S-LINE poparł moją sprawdzoną teorię. a tak wogóle to naprawde ale ja nie muszę nikomu nic udowadniać jeśli nie chce wierzyć to niech nie wierzy jego sprawa. a tak na marginesie to MacGyver używa zapałek a nie kabelków :):)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
ja myślę że kolega andrev2222 chciałby się dowiedzieć jak to zrobić tylko ze złej strony zaczoł pisać posty i teraz jest mu głupio. ja to zrobiłem i wiem napewno że to się da zrobić a tak jak widać nie jestem sam z tym stwierdzeniem, kolega S-LINE poparł moją sprawdzoną teorię. a tak wogóle to naprawde ale ja nie muszę nikomu nic udowadniać jeśli nie chce wierzyć to niech nie wierzy jego sprawa.
Ponadto kolega Andrew ma mało postów i nie wiemy po co mu potrzebna taka wiedza, w końcu nie każdemu świeżakowi na forum powinno się mówić o takich matodach :D bo po pierwsze jeszcze na to nie zasłużył a po drugie nie wiadomo kim jest i czy nie ma jakiegoś audi z juchty

andrev2222

SuperMechanior
Punktów
1
Rozchodzi się tutaj, o to że kolega dkamyk napisał, że "odblokuje fabryczne immo mostkując któryś przekaźnik", więc niech wskaże, który to przekaźnik. arni warbus skoro masz to opisane na PW to Ty wskaż który to przekaźnik.
Ja pokazałem wszystkie jakie są w tej Audi, więc teraz niech on olśni mnie i pewnie jeszcze paru niedowiarków.
Dodatkowo napiszę, że tutaj tylko 2, maks. 3 osoby, włącznie ze mną wiedzą o czym piszą. arni warbus przeczytaj swój pierwszy post z tego tematu. Dobrze piszesz!, przynajmniej zaczynasz w tym poście, ale za bardzo nie wiesz o co chodzi, jak sam wspominasz.
Więc po co ten chaotyczny atak. To jakieś towarzystwo wzajemnej adoracji?:)
Od kolegi z tematu czekam na wiadomość na PW, jak tam idzie...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
pokazywał jak był mały a teraz się wstydzi :D, coś za bardzo Ci na tym zależy kolego :)
peugeoty też się da odblokować kawałkiem kabelka, jak to zobaczyłem to mi szczęka opadła

dkamyk

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
CHICAGO
kolego nie muszę ci nic udowadniać i nie zamierzam, mam nadzieję że kolega arni_warbus też ci tego nie będzie udowadniał. Pozdrawiam.

andrev2222

SuperMechanior
Punktów
1
arni warbus mi na tym nie zależy, zrobiłem takich Audiczek więcej niż masz włosów na głowie, a przez takie posty robicie tylko komuś wodę z mózgu. Ktoś wspominał o jakichś innych samochodach. Tu rozmawiamy o konkretnej marce i modelu samochodu. Zależy mi tylko na pomocy dla kolegi z tematu.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Nie bierz tego do siebie, pisze że w internecie nie wiadomo kto jest po drugiej stronie i tyle, na PW można się dogadać ale nie z każdym, bo mówimy tu o łamaniu zabezpieczenia auta

dkamyk

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
CHICAGO
nie wiem ile masz tych włosów na głowie ale jak masz tak dużo i tyle ich zrobiłeś to powinieneś dużo na ten temat wiedzieć jak zrobić kabelkiem.

andrev2222

SuperMechanior
Punktów
1
Dobra ja pasuje. Nie ma sensu udowadniać, że białe jest białe.

klawik85

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdynia
Czyli mozna w jedna strone oraz w druga strone poprzez ominiecie tego jakims mostkowaniem tylko wiedziec gdzie , lub programowo w pamieci ECU :) jakby ktos potrafil mi udzielic porady czekam na Priv , bo wiadomo nie o wszystkim mozna napisac na otwartym forum.Pozdrawiam i czekam na info

norek111

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
Benhoff
w a4 niema możliwości kabelkami i przestańcie pisać bzdety bo ludzie czytają

Do góry Bottom