• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z immo Audi A4

andrev2222

SuperMechanior
Punktów
1
Moj sterownik to Bosh 0 281 001 366|367
028 906 021F
Mam nawt pare fotek moge wrzucic za to pamieci 24c02 tam nie widzialem, po rozebraniu .Z tego co pisaliscie i niektorzy twierdza immo killerem powinienem ogarnac.Czekam na info
Szukaj u siebie 93.... Najprawdopodobniej będą dwie, kilerem go nie zrobisz.

klawik85

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdynia

Konio

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
41
Miasto
Pow.Sztumski
To nie tak jak myślisz.jak masz warsztat to inwestuj ,a jak nie to po co ci to:cool:

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
To co musialbym jakis super program sobie kupic za 5 tys z. poweidzmy do odkodowywania immo ??czy oplacic abonament https://carlabimmo.com/pl/11-srodowisko-programowe-immo-bypas-on-line.html1 tys zl za rok i zmianiaja mi wsady za free czy powiedzmy dostaje do wszystkich modeli wsad off maja potezna baze, wiec wszystkei auta ogarne :) lub taka zabawke znalazlem ale czy to cos warte ?http://www.autotronika.pl/pl/produkt/4e09769c94fa9.html
pierwszy link ok
drugi zbędne

klawik85

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdynia
Czyli generalnie skad wziac takei immo off , albo z jakiejs bazy wsadow do wszystkich aut od kogos nabyc , lub sa jakies specjalne programy w tym celu ktore przerobia wsad za ciebie jak immokiller choc niektorzy twierdza ,ze to chłam.Teraz jakbym chcial do tego modelu lub do innego audi sobie off zrobic gdzie tego szukac ??Ktos mi proponowla odplatnie nawet jakas super baze danych z wsadami immo off , a wiem co to tam jest jak kazde ECU jest inne ma inna zawartosc wgrywac takie gotowce ,chyba nie za bardzo to by sie udalo...

diagtech

Początkujący
Punktów
1
www.diagtech-luxus.pl
oj jeszcze musisz sporo poczytac to nie jest takie proste , mzoesz wykupic sobie w carlab immo ale to jest zbior wsadow obrobionych i jak zrobic immo off ale to nie wszystko . mozna offa zrobic sama modyfikacja softu albo kupic i zalozyc emulator ale i tak czaserm jest potrzebna modyfikacja , w nowszych autach mozna uzyc immobaypass itd

norek111

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
Benhoff
szukaj w Google żaden super programator nie jest potrzebny do tego starego kapcia

norek111

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
Benhoff
napiszę tak,jak ktoś nie ogarnia tego dziadka w immo to niech zajmie się mechaniką

klawik85

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdynia
Jest jakis opis na forum audi odnosnie modelu 80 polacyzc kabelki zmostkowac przekazniki , ale cyz to dziala w a4 hmmm nie wiem nie probowalem.Z tego co wiem i wiekszosc pisze to trzeba programowo zrobic off i mam 2 pamieci 93c46 do zdjecia i przeprogramowania :)

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
kabelki to na amerykańskich filmach zwierali ... i wyszarpywali spod deski już odizolowane :D

norek111

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
Benhoff
A tam przypadkiem puszke immo nie mozna przerobic na emu, chyba powinna byc na hc05
hc05 miała golfina itp. tam jest taka prosta robota że wszystko jest w necie podane na tacy
przerobienie puszki więcej kosztuje jak emulator

BORCAR

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Inowrocław
www.borcar.pl
przerobienie puszki immo zeby działała jak emulator to 10 minut pracy, nie pamietam z głowy czy tam jest hc05 bo to juz stary kapec

Do góry Bottom