• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z immo po zmianie ECu

Mpps

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
LU-belskie
Program działa Ci w pełnej wersji??

Ostatnia edycja:

Gajos13

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Ełk
raczej tak nie zauważyłem żeby okłamywał raczej nie mogę wejść i immo ale to chyba normalne bo mam i liczniku, sam mnie nie przerzuca
mam jeszcze VAG-COM 311.2 i jest to samo

dartech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
157
Miasto
Årdalstangen
panowie po co te cale zamieszanie - kolega ma vagi. jezeli adaptacja nie rusza to po jaki grzyb drazyc. kolega nie ma czym sczytac zawartosci sterownika a tym bardzie odczytac pinu i tu cytuje "On some Euro Audi models with Immobilizer 2, the PIN/SKC will be required."

Gajos13

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Ełk
postaram się o vag commader full 5.1
jest szansa na wyłączenie w nim immo w moim przypadku

Gajos13

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Ełk
ale commandorem mogę odczytać pin licznika tak ?
może ktoś się wypowiedzieć kto chce pomóc nie nie tylko nie da się nara ? Kurcze po to jest forum i nie rozumiem co przeszkadza niektórym ludziom

dartech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
157
Miasto
Årdalstangen
jak zrozumiesz czy jest IMMOBILIZER to zrozumiesz czemu nie jest to takie oczywiste ;)
commanderem powinienes wyciagnac pin.
laczysz sie z zegarami, logujesz sie pinem poprzedzajac go zerem i wtedy robisz adaptacje.
tyle moge pomoc ;)

Gajos13

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Ełk
ja nie powiedziałem ani nie uważałem że to jest oczywiste jak by każdy bez problemu mógł to zrobić to co to za zabezpieczenie
ale jednaj jakoś można można ? można
widzisz jakieś wyjście jest ale najlepiej napisać NIE i zamknąć temat jak ktoś nie wie jak pomóc to nie pomaga i koniec a nie pisze po co drążycie temat ...

Mpps

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
LU-belskie
VAG COM 311 czy 409 (nie polski VAG) jeśli masz w pełnej wersji i wszystko robisz jak należy to powinny dać sobie radę. Bardzo możliwe, że potrzeba PIN jak wspomniał dartech.

Jeżeli chodzi o PIN z licznika, który masz w aucie to można odczytać i tym kabelkiem co masz tyle, że innym programem. Oczywiście pod warunkiem, że masz szafę VDO bo jeśli UK NSI to tylko programator.

Gajos13

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Ełk
mam polskiego i niepolskiego ale vag 311 u mnie nie jest polski
właśnie ogarnełem sobie commandora to pin będę miał (jak wszystko dobrze pójdzie) wiec spróbuje jeszcze tak jak piszecie zaraz
a jak mogę sprawdzić jaką mam szafę czy VDO czy US NSI bo szczerze za bardzo nie wiem o co chodzi domyślam się że chodzi o rodzaj steru
i czy robię dobrze to robię co do tej wersji tylko nie jestem pewien ale spróbuje z pinem to bedzie wszystko wiadomo
dobra działam !!

Gajos13

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Ełk
no i chyba stało się najgorsze vag commatore 5.1 nie zadziałał wgl załatwiłem sobie wersje 1.4 FULL
niby wszystko dobrze w liczniku przebieg pokazało mi 1048560 :eek::eek::eek: a w ligin 0
a kodu ze sterownika nie mogłem odczytać nie mogło się połączyć
chyba zostało mi kupić emulator :mad::(

dartech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
157
Miasto
Årdalstangen
kodu ze sterownika moj drogi zadnym commanderem w tym roczniku nie odczytasz tym bardziej z benzyny.
nie wiem ale wydaje mi sie ze jezeli masz wersje usa to tam chyba tez liczniki inne siedzialy.
chyba ze jest to 98 a faktycznie 97 ;)

Gajos13

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Ełk
98r. czyli ten przebieg też jest zakłamany co niby odczytał
podłączyłem passata 99r 1.9tdi i jest tak jak mówisz kodu ze starownika nie odczytam ale kod na immo zdobyłem a jest 99r
ale tez mi się wydaje że kilometry przekłamuje

Mpps

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
LU-belskie
Podaj nr licznika. Możesz go odczytać jak VAGiem połączysz się z nim. ;)
Wyjścia masz 3, albo drążyć temat i zaadoptować, albo wyłączyć IMMO w ECU, albo założyć emulator. :D

Gajos13

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Ełk
ja jestem za tym pierwszym :D wyłączyć immo chyba nie dam rady nie łącze się z silnikiem emulatorem bo 98 i benzyna jak napisał kolega wyżej chyba ze coś innego jeszcze trzeba ogarnąć
Emulator to ostateczność :(
8D0 919 930 GX to mój numer licznika

mocie może jeszcze jakiś pomysł na adaptacje ?

Gajos13

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Ełk
k-line na poczatku później 07 kombi w specjalnych immo z licznikiem , instrumen cluster ten pierwszy i czytamy to był licznik
a później motor i w specjalnych engin control i czytamy i tu mi sie nie połączył

Mpps

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
LU-belskie
Tego ECU nie ruszy po kablu jedynie programator. Licznik prawdopodobnie Motometr, Commander radzi sobie głównie z VDO. Trzeba by poczytać go czymś lepszym. ;)

Gajos13

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Ełk
jakaś sugestia ? co by było odpowiednie ? :cool:

mpps zegary mam vdo sprawdziłęm przed chwilą !! :D

Mpps

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
LU-belskie
To jeszcze lepiej. Jak odczytasz Commanderem to nie wyświetla PIN-u i tego samego przebiegu co na liczniku?
Podeślij to co odczytałeś...

Do góry Bottom