• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z mechanikiem

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Ale kto chce walczyć. Co on miałby w tym wszystkim wywalczyć. Brak mi slow

clementino

Początkujący
Punktów
0
Każda zaliczka wymaga wystawienia faktury zaliczki plus kp jeśli jest płatna gotówką. Żadne tam kwitki z pieczątką.
Już jestem nastawiony psychicznie, fizycznie i finansowo na wojnę z nie uczciwym mechanikiem włącznie z zrzutami jego profilami społecznościowymi.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Wywalczysz rozkręcone auto na lawecie zaliczka w plecy + koszta sądu i prawnika. sądząc po tym co piszesz to sorry ale bez urazy,kawał mendy z cb pewnie jest" zero prób polubownych, jedziesz po auto ewentualnie faktury za to co włożyli, dopłacasz lub zwracają ci jeżeli były mniejsze koszta i po sprawie, ja mam wrażenie, że dałeś zaliczkę 10k czekają na części, trzeba coś domówić ( teraz z częściami jest masakra) " Mają 10 śrubek a potrzeba 12stu do skompletowania silnika a ty chcesz, żeby ci na 10ciu skręcili bo juz za duże koszta wyszły"
Co do twojego nastawienia to raczej z tym psychicznym to za bardzo poleciałeś. Nie lepiej zadzwonić na Psy z lawetą i zabierasz auto? Do tego sądu nie potrzeba, twoja własność jak chcesz w takim stanie auto zabrać to dzwonisz i zabierasz. WTF?

Dbanan992

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Luton
Ciekawość pierwszy stopień do piekła ale jestem naprawdę ciekawy jaki jest prawdziwy powód tego że samochód tyle stoi. Czy naprawdę czekają na te części, bo tak się interesujesz swoim samochodem że nie wiesz nawet na co czekają.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Ciekawość pierwszy stopień do piekła ale jestem naprawdę ciekawy jaki jest prawdziwy powód tego że samochód tyle stoi. Czy naprawdę czekają na te części, bo tak się interesujesz swoim samochodem że nie wiesz nawet na co czekają.
Dobrze wiesz co a raczej się domyślasz, ja też. Jak jest nastawiony na takie koszta i brnąć dalej niech brnie w swoje przekonania.

clementino

Początkujący
Punktów
0
Wywalczysz rozkręcone auto na lawecie zaliczka w plecy + koszta sądu i prawnika. sądząc po tym co piszesz to sorry ale bez urazy,kawał mendy z cb pewnie jest" zero prób polubownych, jedziesz po auto ewentualnie faktury za to co włożyli, dopłacasz lub zwracają ci jeżeli były mniejsze koszta i po sprawie, ja mam wrażenie, że dałeś zaliczkę 10k czekają na części, trzeba coś domówić ( teraz z częściami jest masakra) " Mają 10 śrubek a potrzeba 12stu do skompletowania silnika a ty chcesz, żeby ci na 10ciu skręcili bo juz za duże koszta wyszły"
Co do twojego nastawienia to raczej z tym psychicznym to za bardzo poleciałeś. Nie lepiej zadzwonić na Psy z lawetą i zabierasz auto? Do tego sądu nie potrzeba, twoja własność jak chcesz w takim stanie auto zabrać to dzwonisz i zabierasz. WTF?
Chyba sam za bardzo się zapędziłeś i uważasz że ja mam głaskać gościa za to że łaskawie odda mi samochód i silnik w kawałkach po 7 miesiącach bo mechanik to co święta krowa? Na szczęście te czasy mijają. Jeżeli ktoś się nie poczuwa do czyjegoś mienia to zostaje złośliwość w drugą stronę. A jest to nauczka sama dla niego że nie bierze się samochodu i nie wali w chuja. Jak mu warsztat pomierzą, faktury przekopią, czy budynek jest zgodnie z planem postawiony to wtedy taki człowiek przemyśli dwa razy zanim kogoś w chuja będzie robił 7 miesięcy.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
952
Miasto
Manchester
A w końcu jaka jest wersja mechanika ? Bo coś nie widzę jej ?

Dbanan992

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Luton
A stan faktyczny jaki jest? Na oczy widziałeś czy przez telefon?

clementino

Początkujący
Punktów
0
Tak przez telefon mu pokazał, żeby takich spraw polubownie nie umieć załatwić przez 7 mscy to trzeba być naprawdę niedojdą życiową.
Słuchaj jak kupujesz mieszkanie u developera to wchodzisz na budowę co tydzień??? Jak zmawiasz hydraulika do domu to co tydzień jedziesz do hurtowni i pytasz się czy są kolanka? A jak bierzesz elektryka to co tydzień jeżdzisz pytasz czy w hurtowni są gniazdka?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

pawcar

SuperMechanior
Punktów
952
Miasto
Manchester
Tak jak kupujesz mieszkanie w ciemno to chociaż co jakiś czas jedziesz zapytać jak im idzie, jakie są postępy...
Wystarczy maila z prośbą o zdjęcia wysłać ... mamy XXI wiek...

Luzuj majtaski kolega, nikt tutaj twoim znajomym nie jest. Płaczesz w internecie jak to cie oszukali, a nawet osobiście dupy nie ruszyłeś do typa co to robi ?! No halo ?

Nikt nie każe ci się znac, ale pojechać chociaż raz przez 7 miesięcy to chyba można ? Wtedy widzisz, czy silnik w rozsypce, czy na stojaku, ogólnie co jest grane.

Tak działa świat.

clementino

Początkujący
Punktów
0
Jak idziesz do dentysty to patrzysz i pytasz co on ci wstawił czy masz jakiś profit zaufania do zawodu? Mam uszkodzony samochód idę do mechanika godzę się na jego robotę i cenę a potem mam upominać się o swoje????

Ostatnio edytowane przez moderatora:

pawcar

SuperMechanior
Punktów
952
Miasto
Manchester
Jaki był pierwotny termin i czy byłeś informowany na bieżąco odnośnie postępów ?

clementino

Początkujący
Punktów
0
Jaki był pierwotny termin i czy byłeś informowany na bieżąco odnośnie postępów ?
Audi wstawione 13 kwietnia umówione do majówki 16 kwietnia wpłacona zaliczka i od tamtej pory ściemnianie przedłużanie. Finał tego będzie taki że pojedzie 300 km na lawecie do VAG-EXPERT

pawcar

SuperMechanior
Punktów
952
Miasto
Manchester
i od maja nie raczyłeś podjechać i zweryfikować opowiastek mechanika ? Skoro wiedziałeś, że coś tutaj jest nie tak jak trzeba ?

Do góry Bottom