• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z odpalaniem na gorącym silniku

Kowal1984

Początkujący
Punktów
1
Witam. Od niedawna jestem posiadaczem scenica 1,5 JTD z 2007. Mam problem z odpalanie. To znaczy na zimnym silniku odpala a jak sie rozgrzeje i zgasze to juz nie zapali. Po ok 30 min pali bez problemu. Poradzi ktoś cos?

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Idzie zdechnac. Za naprawde ukladu CR bierze sie chlop oderwany od widel, bez urazy dla chlopow z widlami bo sam stamtad pochodze.
Przeciez prosta obserwacja parametrow podczas rozruchu pod kompem wyjasni problem.

dartech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
157
Miasto
Årdalstangen
Postaram sie wyjasnic: pacjent to Fiat Scenik 1.5 JTD.

1.mapa - papierowy element z narysowanymi miejscami na kuli ziemskiej, w motoryzacji zamiast miejsc na kuli sa miejsca w silniku.

2.proba przelewowa - rodzaj zawodow, w ktorych zawodnicy po otrzymaniu wyplaty i zrobieniu zaopatrzenia w monopolowym staja w szranki, ktory wiecej wyplaty przeleje - i po probie, w motoryzacji - brak jednoznacznego powiazania z monopolowym.

Koledzy maja racje co do jednego - cos sie zepsulo, rece precz od "Haliny" (w sumie tutaj mozna wstawic co sie chce).

Nie rozumie. Jaki resor?
I tu jest problem :D

Kowal1984

Początkujący
Punktów
1
Widze ze na tym forum nie brakuje idiotów. Człowiek chciał sie troche podpytać dowiedzieć a tu co nie którzy pokazali na co ich stać i ile wiedza o mechanice. Bystrość waszego umysłu nie zna granic! Brawo. Oczywiście dziekuje tym którzy pomogli i podrzucili kilka pomysłów. Okazało sie ze to wtryski.

dartech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
157
Miasto
Årdalstangen
Ehh kolego nie zrozumiales calej sytuacji i od razu uwazasz ludzi za idiotow. jezeli bez zadnej wiedzy probujesz pytac a na konkretne pytania odpowiadasz "a co to jest" bez zadania sobie trudu na poszukanie informacji to tak to sie konczy. napisane bylo - zrobic probe przelewowa czyli pierwsza rzecz po diagnostyce wiec... "okazalo sie ze to wtryski". pozdrawiam nawet ze
na tym forum nie brakuje idiotów

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
zacytuje Witkacego ... dla kolegi Kowal1984
Spomiędzy drzew wyleciał cietrzew.
Szukał bałwana: siadł na waćpana.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Kowal, pierwszy z brzega czlowiek do ktorego pojedziesz musi obic Ci ryj:) Z prostego powodu, dostepnosc do informacji na temat Twojego problemu jest tak wielka, dostepnosc wiedzy zwiazanej z twoim samochodem rowniez. Jezeli Ty oczekujesz ze ktos poswieca prywatny czas na zdobycie tej wiedzy i poswieci jeszcze wiecej czasu zeby Ci ta wiedze przekazac za frajer zebys Ty mogl zaoszczedzic na opalanie dupki w egipcie to jestes w bledzie. Nie napisze Ci tego co o tobie mysle, to mocno niecenzuralne:)

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
Miasto
Kuj-Pom
Jak nie mam pojęcia o podstawowych rzeczach to się nie biore proste. Ludzie są zdania, że jak sam nie dam rady to do mechanika... kurw...

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
no co ty taki mechanior potrafi to ja nie ? i ile on za klikniecie enter bierze kasy a ma zwykłego laptopa .. też kiedyś to słyszałem , panie ja mam lepszy laptop.

Do góry Bottom