• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z omega. ktoś mi pomoże?

sapkod

Nowy
Punktów
0
jak byłby czujnik położenia wałka to by kontrolka awarii silnika zapalała sie odrazu po odpaleniu auta. a zapala sie dopiero po 5-10 sekundach
są jescze takie sprawy jak zniekształcenia termiczne czujników. i tego się nie sprawdza miernikiem. a oscyloskopy analogowe są dużo lepsze i wprowadzają do pomiaru mniej zakłóceń.

boboegon

Nowy
Punktów
0
mam problem z omega b 2.0 16v zapalila sie kontrolka awarii silnika i auto jest nie do poznania. zmulone szarpie i jakies wogule nie do jazdy a do tego ma kaganiec przy 4500 obrotow. ostatnio zauważyłem ze grzeja sie klemy i akumulator, sprawdziłem ładowanie i ma 14.8 czyli regulator napiecia siedzi. czy to wszystko ze tak szarpie itd moze od tego sie dziac????

hej, kolego na 90% masz uszkodzony czujnik położenia wałka rozrządu, a jeśli chodzi o klemy to trzeba je wymienić bo ten objaw to choroba opelka, klemy się grzeją bo w "zakuciu" klemy jest gorszy "przepływ" prądu, a to objawia się grzaniem tam gdzie jest "gorszy styk" pozdro.

Do góry Bottom