• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z pracą silnika 2.8v6 ack

radek320i

Początkujący
Punktów
0
Miasto
księginki
Witam, posiadam audi a8d2 2.8 v6 ack. Problem polega na tym ,że auto nierówno pracuje na wolnych obrotach,ale nie faluje tylko przebiera, tak ja na filmie
Auto posiada LPG na którym pracuje lepiej niż na benzynie,lecz chciałbym zająć się benzyną by zmienic instalacje bo mam tu Sirocco na tych czerwonych wtryskiwaczach,kiepsko. Wracając auto na benzynie nie generuje żadnych błędów. Jak myślicie, co tu poczynić? Może miał ktoś taki przypadek?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Jakiś serwis był ostatnio? Olej filtry, świece?

radek320i

Początkujący
Punktów
0
Miasto
księginki
Kable i świece mają 10 tyś km.Olej się zbliża do wymiany. Zapomniałem dodać ,że chodzi tak od kiedy je mam

radek320i

Początkujący
Punktów
0
Miasto
księginki
Od kiedy mam audi takie kupiłem w 2019. I zaraz po kupnie zmieniłem przewody i świece,bez poprawy, zrobiłem na nich 10 tyś.
Według mnie auto się zalewa,gdy dam plaku w dolot to patrzy zgasnąć.
Jedyny parametr który przykuwa moją uwagę to tem.pow.zasysanego jest za wysoki od 30 stopni do nawet 80 stopni nagrzana w garażu. Nawet gdy studzę kompresorem czujnik nie spada temp. Czujnik dawałem nowy(mam na myśli ten między przepływką a przepustnicą w rurze dolotowej) brak zmiany ,ale tani ,czy tu może leżeć przyczyna? Czy tym w ogóle się przejmować?
Twierdze ,że temp za wysoka bo gdy zdiagnozuje inne auto mniej więcej w tym samym momencie to temp. jest mniejsza i nie osiąga takich wartości.

Ostatnia edycja:

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Zakładanie LPG do tego auta to profanacja silnika, teraz czeka cię remont.

radek320i

Początkujący
Punktów
0
Miasto
księginki
Gaz już był. Wcześniej takim silnikiem na lpg zrobiłem 300 tyś i żył. Nie rozumiem do końca twoje postu.Czyli przyczyna nierównej pracy gdzie leży twoim zdaniem?

Ostatnia edycja:

radek320i

Początkujący
Punktów
0
Miasto
księginki
Ludzie twierdzą ,że parametry w normie. Jedynie ten czujnik o który pytam wyżej odstaje.

Do góry Bottom