• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z radiem w Peugeocie 407

MRG

Gaduła
Punktów
1
Witam. Pewnego dnia podczas jazdy padło mi radiow peugeocie 407. Radio było u różnych "szpeców" i w paru serwisach zajmujących się komputerami i radiami w Rzeszowie, wszędzie rozkładają ręce, w serwisie komputerowym mówią że to radio i oni się takimi rzeczami nie zajmują, a w serwisie zajmującym się radiami samochodowymi, mówią że to komputer. Problem wygląda następująco: wyświetlacz jest czarny, czasem mrugnie podświetlenie, tak samo jest z podświetleniem przycisków, nie ma żadnego dźwięku ani nic, mimo że gdy długo się przyciśnie przycisk zasilania to słychać takie"cyknięcie", więc działają.
Sprzęt ten to radio z nawigacją RNEG RT7 (według naklejki pod radiem). Samochód sprowadzony z Francji, kupiony od handlarza, pewnie miało wgrywane polskie menu razem z polską mapą.
Czy mógłby mi ktoś poradzić jak mam rozwiązać ten problem? Lub prosiłbym o namiary na pewny serwis, który zajmuje się takimi radiami.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
983
Miasto
PGS
Pewnie miało wgrywane - czy ty wgrywales?

MRG

Gaduła
Punktów
1
Ja nie wgrywałem, ale podejrzewam że handlarz wgrywał

Do góry Bottom