• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z Renault Laguna 1.9 dci

cichykat

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Grudziadz
Witam otóż pojawił mi się problem,odpalam dzisiaj auto a tutaj raptem świecą mi sie kontrolki ABS,ESP i servis czego wcześniej w ogóle nie było.Zastanawiam sie teraz czy to może jakis bezpiecznik szlak strzelił czy może kabel sie przetarł,najgorszy scenariusz to uszkodzony czujnik ABS może spotkał sie ktoś z takim przypadkiem??

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Poczyść kostki do czujników abs i czujniki, możliwe zaśniedzenie lub opiłki na czujnikach. W razie nie pomoże to pod kompa i będziesz wiedział, który ci padł:)

cichykat

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Grudziadz
Tylko że to dziwna sprawa zostawiasz samochód na noc pod domem,na drugi dzień idziesz do auta odpalasz i pojawiają się tobie kontrolki

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
podlacz pod kompa a potem cos poradzimy... Czesto sie zdarza ze zwierzeta przegryzaja kable i potem rozne cuda po nocy sie dzieja :)

cichykat

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Grudziadz
problem zdiagnzowany którys kabel musi być przetarty,ponieważ raz sie wlączają kontrolki raz nie do tego śmieszna rzecz sie działa,otóż gdy kręciłem kołem kierownicy to miałem zaklócenia na radiu normalnie kocham moją Lagunę

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
czujnik kąta skrętu kierwonicy :)

NATIII1208

Początkujący
Punktów
0
Poczyść kostki do czujników abs i czujniki, możliwe zaśniedzenie lub opiłki na czujnikach. W razie nie pomoże to pod kompa i będziesz wiedział, który ci padł:)
Witam, mam ten sam problem, swiecą kontrolki abs, esp, serwis. Jesli możesz to napisz gdzie znajdują sie kostki do czujników abs i czujniki?
Pozdrawiam

cichykat

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Grudziadz
szukaj czujnika skretu pod kierownica niewiem czy nie bedzie potrzeba wywalac licznik bo w sumie jeszcze sam nie zabralem sie zato

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329

cichykat

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Grudziadz
czyli pod poduszka sie znajduje tak patrze i raczej niema co tam sie zepsuc moze byc inna przyczyna

Do góry Bottom