• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z silnikiem 1.9 cdti 150 km

Natan721

Nowy
Punktów
0
1.9 cdti odpala po czym po jednej sekundzie gaśnie później trzeba go kręcić z 5-6 razy żeby odpalił ale znów gdy tylko wejdzie na obroty gaśnie z rzeczy które sprawdziłem to rozrząd, egr, czujnik położenia wału oraz wałka, gdy wymieniłem zawór ciśnienia paliwa na listwie cr odpalił i chodził z 3 minuty po czym zgasł i znów nie odpala pomóżcie bo już nie wiem co to może być, ręce opadają

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
Dla ułatwienia powinieneś zamieścić informację o błędach które pokazał diagnoskop ( o ile została przeprowadzona diagnoza ) !

Natan721

Nowy
Punktów
0
Dla ułatwienia powinieneś zamieścić informację o błędach które pokazał diagnoskop ( o ile została przeprowadzona diagnoza ) !
Została przeprowadzona, zero błędów i ciśnienie paliwa w normie
Dodam jeszcze że wydarzyło się to po wymianie uszczelki pod głowicą (wcześniej chodził wszystko było w porządku)

Mkazik1

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Puławy
CDTI mają pompę wstępną w zbiorniku - sprawna?

Edit: trochę się zapędziłem. Stary temat, samochód pewnie już jeździ.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1560
trochę się zapędziłem. Stary temat, samochód pewnie już jeździ.
Chyba żartujesz. Auto pewnie stoi ciągle w garażu. Bo szkoda kasy żeby oddać na warsztat do mechanika, który zrobiłby porządną diagnostykę.

Do góry Bottom