• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z vw polo III 1.0

patrykko92

Nowy
Punktów
0
Witam. Mam problem z moim vw polo. Po pierwsze ostatnio wyskoczyła mi kontrolka EPC i nie wiem od czego może to być spowodowane. Przez pewnie czas chyba tydzien nie zwracałem uwagi na kontrolkę myślałem, że to nic poważnego i przy okazji pojade do mechanika i mi powie co sie dzieje. Nagle gdy wracałem któregoś dnia do domu diametralnie podskoczyła mi temperatura silnika jak zjechałem na stację to była już na max. Otwieram maskę a tu nagle z chłodnicy zaczyna mi wyciekac( prsyka w górę) płyn i unosi się smuga białego dymu. Oddałem teraz już auto do mechanika i powiedział, że może to wina termostatu i wspominał jeszcze coś o pompie wody ale juz nie pamiętam dokładnie. Jak jechałem do warsztatu to w ogóle nie było ogrzewania w aucie tylko zimno leciało. Jest mi ktoś w stanie powiedziec mniej więcej ocb. i mniej więcej co by było do wymiany i jakie się z tym wiążą koszty bo czekam na odp. mechanika ale wolałbym juz mniej wiecej cos wiedziec. Proszę o pomoc :)

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
pompa , termostat, uszczelka pod głowica, pęknięta głowica, pęknięty blok... można tak wymieniać:)
pewnie wirnik pompy się rozpad jeśli temperatura rosła gwałtownie.. koszty różne zależy co zdiagnozuje i jaki jest drogi:)

patrykko92

Nowy
Punktów
0
Jak już mi się podniosła temperatura to dalej miałem ale zostawiłem samochód na pare dni bo mialem go do mechanika. I w dniu wlasnie gdy go mialem odstawic, odpaliłem i już koniec nie było ogrzewania...

Do góry Bottom