studentbuda
Początkujący
- Punktów
- 0
Cześć, mechanik wymienił mi sprzęgło w moim clio 2 dci i krótko po wymianie znów coś mi stuka spod pedału sprzęgła, myślałem, że to łożysko oporowe tak stukało bo jak lekko wciskałem sprzęgło to ustawało stukanie, ale teraz włożyli nowe (zmieniony zestaw sprzęgła z łożyskiem) i znowu jest to samo. Czyżby nowe łożysko Valeo było 'równie dobre' co stare? Chyba, że to te samo łożysko..
I kolejny problem (patrz film). Parę razy przy puszczeniu sprzęgła pojawił się głośny stukot-ponowne wciśnięcie pedału sprzęgła pomaga, tak jakby coś się przestawiło i stukot ustaje. Z czym jest problem? Łożysko, docisk, wysprzęglik? Chcę jechać na reklamację ale wcześniej chciałbym zasięgnąć fachowej porady na forum. Nagrałem ten hałas i jest on wyraźnie słyszalny przy pracującym silniku (to dieselek) Link do nagrania:
I kolejny problem (patrz film). Parę razy przy puszczeniu sprzęgła pojawił się głośny stukot-ponowne wciśnięcie pedału sprzęgła pomaga, tak jakby coś się przestawiło i stukot ustaje. Z czym jest problem? Łożysko, docisk, wysprzęglik? Chcę jechać na reklamację ale wcześniej chciałbym zasięgnąć fachowej porady na forum. Nagrałem ten hałas i jest on wyraźnie słyszalny przy pracującym silniku (to dieselek) Link do nagrania:
Ostatnia edycja: