• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem ze sterownikiem silnika

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
559
Miasto
Podkarpacie
1. Wejdź na ebay uk i tam kupisz używany oryginał .
2. Zabawa z pirackim oprogramowaniem kończy się na wersji (8.19) z końcówki 2015 roku a tak naprawdę modelowo od 2014 (7.58) . Później tylko on-line . Flash sterowników chyba można tylko Lexia i Peugeot Planet - diagbox tylko online .
3. Masz dwa sposoby na ori oprogramowanie . Albo kupujesz licencje roczna bodajże 3500 euro netto albo kupujesz tokeny po 35 euro netto .
4. Piracka wersja 9.23 pozwala tylko na odczyt błędów , kasowanie , live data i tego nie jestem pewny "test komponentów" . Wszystko inne : adaptacja , kodowania , flash tylko online .

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Da radę zrobić klona tego sterownika...1:1...?
Tak , jest taka opcja po pinach(Bench) albo w trybie boot mode mozna klonować.
Wersja ryz 7.855(8.55) już spokojnie czyta stery ..C60 ,ale interfejs musi byc niekiepski.

c60+ryż i zabawa się na tym kończy.
Ostatnio 5008 z 2019 poszło ryzem, ster MD1CS003 :) ale trza tylko podac jako własnie c60 i idzie diagnoza. Nie bedę płacił po 35 tylko po to żeby serwisowi udowdniać że auto nadaje sie na reklamacje, oczywiscie 20tyskm i pełna gwarancja.

Ostatnia edycja:

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Jak macie interfejs z pełną płyta to leci, nie wszystko ale leci bo zależy dużo od softu, natomiast najtańsza lexia z Alle albo Ali to trzeba zapomnieć o diagnozie wielu komponentów w nowszych furach.
Przerobiłem kilka tych fejsow, teraz mam ori org z używki,przepaść. Dlatego mam porównanie. Org uzywke można trafić nawet za tysiaka czasem. Polecam

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
559
Miasto
Podkarpacie
Ostatnia ryż wersja która dokłada obsługę czegoś nowego to 8.19 . Wersje od 8.20 do 8.55 to są łatki które maja na celu naprawić dziury w oprogramowaniu . Jak ktoś szybko chce zamknąć działalność to może puścić bardzo tanio , ale na promocje nie ma co liczyć puki nie wejdzie nowa głowica .

Do góry Bottom