• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Proszę o pomoc, mazda cx-9 Odpala i gaśnie.

H

henex1980

Witam. Nie nacieszyłem się długo autem, wczoraj kupiłem wspomniany model. Serwisowany do końca w mazdzie. Przebieg 280tys, Bez gazu ( narazie) U sprzedawcy odpalił na strzała, jechałem pół polski, odpalałem bez problemu. Auto postało noc i dziś z dzieckiem do szkoły a auto odpala i gaśnie, pochodzi może 3 sek. Nawet czasem nie tyle. Check żaden się nie świecił i nie świeci, jeden pilot miał ewidentnie słabą baterie i pomyślałem że może immobilizer jakiś problem robi.Poszedłem po drugi pilot i to samo, zmieniłem baterie , odpinałem aku na jakies 5 h i nadal to samo. Co jest grane? Proszę Was o pomoc. Auto w automacie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

RafałMS

Gaduła
Punktów
9
Miasto
Siec
Wróżka nikt nie jest , podepnij pod komputer sprawdź co pokaże. Karte wsadziłeś tą z która odpalał ? Może ma zabezpieczenia, zadzwoń do sprzedającego i jego pytaj.

H

henex1980

Kartę? Miałem na myśli pilota, Tutaj odpala bez grota. Baterie zmienione, jak idę teraz do auta to mam dwa piloty ( płaskie jak karta) Próbowałem odpalać grotem, raz jednym, raz drugim. Auto odpali i gaśnie. Kontrola od immo zachowuje sie jak powinna, rozmawiałem z gościem od tych tematów, uprosiłem aby w sobotę mi przynajmniej wykluczył temat immobilizera bo tak myslę i nie wiem co innego mogło by się stać. Jak wypiąłem bezpiecznik od przepływki to popracował silnik 2 sek dłużej ale również zgasł. Nie mam dostępu do komputera, nie stety czuje że czeka mnie laweta i ktoś mądrzejszy niz ja.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Bo tak mają te zjeepane pompy. Słychać ją ale ma regulator ciśnienia i takie tam szczegóły. Trza podpiąć manometr i patrzeć co sie dzieje, zanim wyda się tysiaka. To jest tak, że za pół godziny, za godzinę odpali, a za dwie już nie.

H

henex1980

Może i pompa lecz w tym przypadku a robiłem 4 podejścia przez dzien do auta jest to samo, silnik nie pracuje dłużej niz 3 sek.

H

henex1980

Ciekawe czy u mnie tej cx-9 jest dojście do pompy od bagażnika?

Od osoby prywatnej ale na fakture bo auto było na firme.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Już się wsadził, Mazda w automacie z fordowskimi zagadkami. Jak oddać...to trza rozkminić.

To to potrafi nawet skręcać w jedną stronę. Pamiętam, że za to w Aso krzyknęli 6koła.
toomi ma rację. Szybko to oddaj albo szykuj wory kasiory.

Ostatnia edycja:
H

henex1980

Jestem z podkarpacia. Jasło. Awaria standard? Cos podejzewasz? Jestem umowiony na poniedzialek do serwisu ktory z opin w miesice jest najlepszy. Gosc po rozmowie tele nie robil wrazaenia ze to nie udana mazda w automacie z fordowska zagadka. Czy ma kom ids to nie wiem ale licze na to ze w warunkach jakie sa na moje okolice naprawia auto.

H

henex1980

Pojawila sie nadzieja ze to tylko stan paliwa. Powaznie. Wlasciciel stwierdzil ze mial 2 sytuacje w ktorych stal na drodze. Wskazanie paliwa na dole ale w zakresie 2-3kresek skali i brako paliwa. Raz na autostradzie wzywal pomoc i gosc go uswiadomil ze paliwa nie ma. Wracam z pracy i dolewam paliwa. Pompe z pkywakiem do sprawdzenia i mysle ze tutaj jest problem. Oby.

Do góry Bottom