• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Prosze o Pomoc!!!

19Rudziol95

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruda Śląska
Witam musze wymienić mc person tylko ze kupiłem ze auto części używany ale w dobrym stanie tylko ze na tym talerzyku co się przykręca od góry do karesori zauważyłem ze jest taki kawałek szlifierka podcięty dosyć daleko od gwintu .
Jak myślicie czy mogę tak to zamontować ? Chyba nic się nie urwie? Co o tym myślicie ???

Załączniki

• WP_20171007_001.jpg
    WP_20171007_001.jpg
    564,7 KB · Wyświetleń: 35
  • WP_20171007_002.jpg
    WP_20171007_002.jpg
    554,6 KB · Wyświetleń: 37

19Rudziol95

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruda Śląska
kolego nie urwie się. ktoś pewnie chciał regulować tym kąt pochylenia koła. to może świadczyć o tym, że miał pogięte auto, albo amor który kupiłeś jest krzywy.
Amor jest prosty myślałem tez żeby ten kawałek pospawac

Noga używka, albo wymiana jednej sprężyny, chytry traci dwa razy.
Wcale chytry nie jestem tylko w tej chwili mam ważniejsze wydatki takie jak remont mieszkania i dzieci a nie samochód a temu używka bo potrzebuje samochodu

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108

A może powiesz skąd wnioskujesz że jest prosty? Bo co wzrokowo go sprawdziłeś? To gratuluję takiego oka.
No chyba że wykonywałeś jakieś pomiary, też chętnie sie dowiem jakie?
Szczerze? Wolałbym kupić najtańsze chińskie gówno ale nowe jak "oryginalną" w idealnym stanie używkę. . .

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz

Wcale chytry nie jestem tylko w tej chwili mam ważniejsze wydatki takie jak remont mieszkania i dzieci a nie samochód a temu używka bo potrzebuje samochodu
Jak tego nie zrobisz jak należy.. Stracic możesz więcej nie chce straszyć jak ci amor wyskoczy jadąc z rodziną ciekawe czy w tedy napiszesz nam tu na forum dlaczego i co mogło być przyczyną.

19Rudziol95

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruda Śląska
A może powiesz skąd wnioskujesz że jest prosty? Bo co wzrokowo go sprawdziłeś? To gratuluję takiego oka.
No chyba że wykonywałeś jakieś pomiary, też chętnie sie dowiem jakie?
Szczerze? Wolałbym kupić najtańsze chińskie gówno ale nowe jak "oryginalną" w idealnym stanie używkę. . .
Byl zamontowany i na geometri wszystko ok i sprawdzone ale nie pasuje mi te pęknięcie nic wiecej

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
Byl zamontowany i na geometri wszystko ok i sprawdzone ale nie pasuje mi te pęknięcie nic wiecej
No wyszło ok bo własnie po to było szlifowane, żeby było niby okej. No a Ty kupiłeś będąc pewnym że zrobiłeś dobrze. Ale dobra ja już Cię ostrzegłem we wcześniejszym poście jak i kolega wyżej a co Ty z tym teraz zrobisz to już Twoja sprawa. Ja się wyłączam z dyskusji w tym temacie.

Do góry Bottom