No przyrzady mam tylko na wierzchu nie widzialem nigdzie przelewow,wolalem sie upewnic z ich lokalizacja Dzieki pozdrawiamTak, dobrze kojarzysz – trzeba zdjąć pokrywę silnika, a potem wypiąć przewody powrotne z wtrysków i założyć przeźroczyste wężyki do menzurek, żeby zmierzyć przelewy. Prosta robota.
Jeszcze pytanie mam,kojarzysz moze jakie oringi lub jakie uszczelnienie przelewow jest? Na schemacie wogole nie moge znalezcTak, dobrze kojarzysz – trzeba zdjąć pokrywę silnika, a potem wypiąć przewody powrotne z wtrysków i założyć przeźroczyste wężyki do menzurek, żeby zmierzyć przelewy. Prosta robota.
Możliwe, że są tam małe oringi — często są na końcach przewodów lub w gnieździe. Jeśli nie ma ich na schemacie, warto sprawdzić dokładnie przy demontażu, czy coś nie zostało w gnieździe
? co Ty pitolisz, ile Ty masz lat bo po wypowiedzi wydaje mi się że paręnaścieTak, dobrze kojarzysz – trzeba zdjąć pokrywę silnika, a potem wypiąć przewody powrotne z wtrysków i założyć przeźroczyste wężyki do menzurek, żeby zmierzyć przelewy. Prosta robota.
Może to pomoże:Zeby bylo smieszniej na dwoch stronach patrzylem to wogole nie bylo sekcji paliwowej
AI nie przewidziało ,że bez pokrywy zaworów nie odpala się silnika.Tak, dobrze kojarzysz – trzeba zdjąć pokrywę silnika, a potem wypiąć przewody powrotne z wtrysków i założyć przeźroczyste wężyki do menzurek, żeby zmierzyć przelewy. Prosta robota.
Też mam wrażenie że to AI pisze ale powiem że się rozkręca bo polubienia wstawia, fakt że bez sensu ale się rozkręcaAI nie przewidziało ,że bez pokrywy zaworów nie odpala się silnika.

Nie naprawiałeś za dużo dieslów ale się wypowiesz.. no i od to cała Twoja wiedza w tym temacie. Nie wiesz na 100% ale zhejtować masz czas. Więcej wyrozumiałości panowie i tak jak na codzień jesteście zgaduje spoko ludźmi, tak samo w internecie pokazujcie klasę
PozdroWięcej pokory panowie i AI to macie w google albo w chat gptNie naprawiałeś za dużo dieslów ale się wypowiesz.. no i od to cała Twoja wiedza w tym temacie. Nie wiesz na 100% ale zhejtować masz czas. Więcej wyrozumiałości panowie i tak jak na codzień jesteście zgaduje spoko ludźmi, tak samo w internecie pokazujcie klasę
Pozdro

to wytłumacz mi i innym łącznie z autorem tematu jak uruchomisz ten silnik bez pokrywy zaworów?Tak, dobrze kojarzysz – trzeba zdjąć pokrywę silnika, a potem wypiąć przewody powrotne z wtrysków i założyć przeźroczyste wężyki do menzurek, żeby zmierzyć przelewy. Prosta robota.
Nikogo nie atakuje tylko jak ktoś pisze "mówię o Tobie " ze to prosta robota tzn. że to robiłeś n razy i wiesz że to bułka z masłemNo dobrze, może mam i mniejszą wiedzę, ale po co siebie nawzajem atakować i wypytywać kto ma większą wiedzę, a kto mniejszą? Nie widzę w tym sensu. Nie bez powodu nie ma tutaj rankingu wiedzy, a nie bez powodu mam jakieś punkty, na tak małą ilość postów, także najwuidoczniej komuś udało mi się pomóc, pozdro. Nie ciągnijmy takiej przepychanki, kto wie więcej, bo to kompletnie nie ma sensu
Lepiej mądrze milczeć niż głupio mówić.No dobrze, może mam i mniejszą wiedzę, ale po co siebie nawzajem atakować i wypytywać kto ma większą wiedzę, a kto mniejszą? Nie widzę w tym sensu.