• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Przelewy Nissan primera p12 2.2

Cubcioo

Początkujący
Punktów
8
Miasto
Łódź
Siemanko, od dłuższego czasu zastanawiam się jak zrobić przelewy wtryskiwaczy w Nissanie. Jeśli się nie mylę trzeba zrzucić pokrywę do przelewów?
Działał ktoś taki temat?

Punktów
13
Tak, dobrze kojarzysz – trzeba zdjąć pokrywę silnika, a potem wypiąć przewody powrotne z wtrysków i założyć przeźroczyste wężyki do menzurek, żeby zmierzyć przelewy. Prosta robota.

Cubcioo

Początkujący
Punktów
8
Miasto
Łódź
Tak, dobrze kojarzysz – trzeba zdjąć pokrywę silnika, a potem wypiąć przewody powrotne z wtrysków i założyć przeźroczyste wężyki do menzurek, żeby zmierzyć przelewy. Prosta robota.
No przyrzady mam tylko na wierzchu nie widzialem nigdzie przelewow,wolalem sie upewnic z ich lokalizacja Dzieki pozdrawiam

Cubcioo

Początkujący
Punktów
8
Miasto
Łódź
Jeszcze pytanie mam,kojarzysz moze jakie oringi lub jakie uszczelnienie przelewow jest? Na schemacie wogole nie moge znalezc

Punktów
13
Możliwe, że są tam małe oringi — często są na końcach przewodów lub w gnieździe. Jeśli nie ma ich na schemacie, warto sprawdzić dokładnie przy demontażu, czy coś nie zostało w gnieździe

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
474
Miasto
Józefów
Widzę i skojarzyło mi się jak rozmawia ślepy z głuchym o kolorze talerzy do perkusji ..

? co Ty pitolisz, ile Ty masz lat bo po wypowiedzi wydaje mi się że paręnaście
Tak zdejmij pokrywę zaworów w tym silniku, odłącz przelewy, podłącz menzurki i uruchom silnik bez pokrywy aby sprawdzić wtryski ...
Mało mam do czynienia z dieslami ale nie jest to do końca prosta robota
Zeby bylo smieszniej na dwoch stronach patrzylem to wogole nie bylo sekcji paliwowej
Może to pomoże:
ja się nie będę rejestrował na tym forum bo mi to kalafiorem ale są zdjęcia jak się zalogujesz i możesz coś podpatrzeć

wdwiesiek

SuperMechanior
Punktów
54
AI nie przewidziało ,że bez pokrywy zaworów nie odpala się silnika.

Punktów
13
Więcej pokory panowie i AI to macie w google albo w chat gpt ;) Nie naprawiałeś za dużo dieslów ale się wypowiesz.. no i od to cała Twoja wiedza w tym temacie. Nie wiesz na 100% ale zhejtować masz czas. Więcej wyrozumiałości panowie i tak jak na codzień jesteście zgaduje spoko ludźmi, tak samo w internecie pokazujcie klasę :) Pozdro

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
474
Miasto
Józefów
Więcej pokory panowie i AI to macie w google albo w chat gpt ;) Nie naprawiałeś za dużo dieslów ale się wypowiesz.. no i od to cała Twoja wiedza w tym temacie. Nie wiesz na 100% ale zhejtować masz czas. Więcej wyrozumiałości panowie i tak jak na codzień jesteście zgaduje spoko ludźmi, tak samo w internecie pokazujcie klasę :) Pozdro
:)
owszem nie naprawiałem dużo dieslów ale mam sporo doświadczenia które zaczęło się w epoce maluchów
i W115 i sądząc po twoich wypowiedziach masz mniejszą wiedzę pisząc że jest to prosta robota
to wytłumacz mi i innym łącznie z autorem tematu jak uruchomisz ten silnik bez pokrywy zaworów?

Punktów
13
No dobrze, może mam i mniejszą wiedzę, ale po co siebie nawzajem atakować i wypytywać kto ma większą wiedzę, a kto mniejszą? Nie widzę w tym sensu. Nie bez powodu nie ma tutaj rankingu wiedzy, a nie bez powodu mam jakieś punkty, na tak małą ilość postów, także najwuidoczniej komuś udało mi się pomóc, pozdro. Nie ciągnijmy takiej przepychanki, kto wie więcej, bo to kompletnie nie ma sensu

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
474
Miasto
Józefów
No dobrze, może mam i mniejszą wiedzę, ale po co siebie nawzajem atakować i wypytywać kto ma większą wiedzę, a kto mniejszą? Nie widzę w tym sensu. Nie bez powodu nie ma tutaj rankingu wiedzy, a nie bez powodu mam jakieś punkty, na tak małą ilość postów, także najwuidoczniej komuś udało mi się pomóc, pozdro. Nie ciągnijmy takiej przepychanki, kto wie więcej, bo to kompletnie nie ma sensu
Nikogo nie atakuje tylko jak ktoś pisze "mówię o Tobie " ze to prosta robota tzn. że to robiłeś n razy i wiesz że to bułka z masłem
Więc na przyszłość nie masz wiedzy, nie wypowiadaj się zdrowiej będzie dla wszystkich

Do góry Bottom