Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Upewnij się, że przewody Mass Air Flow Sensor jest prawidłowo podłączony i że nie ma przepalone przewody / połamane. Sprawdzić, czy nie występują wycieki powietrza w pobliżu czujnika MAF. Sprawdź napięcie czujnika MAF Wymienić czujnik MAF.
moze kolega by podał jaki ma silnik ??? domyślam sie ze 1,6 hdi ????????????
to ciekawostka ten popsuty maf w parametrach pokazuje sygnał,,, ale komp po wygenerowaniu błędu pokazuje sygnał domyślny
i tu mozna sie przejechac,,, mozna tylko podstawiając inny maf sprawdzic czy ten kod zniknie ,,,, ja miałem jeszcze tak ze dał sie skasować po dwóch odpaleniach silnika jak zrobił sobie kontrole mafa
mmam patent na pomiar cyfrowych przepływek kupiłem diagnoskop oscyloskop picoscope z funkcją dekodowania i mozna robic testy przepływek i dekodować miedzy innymi can
mmam patent na pomiar cyfrowych przepływek kupiłem diagnoskop oscyloskop picoscope z funkcją dekodowania i mozna robic testy przepływek i dekodować miedzy innymi can