• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pytanie na temat szkoły

pashedu

Uczestnik
Punktów
4
Ja bym bardziej polecał ogólniak bo kończysz rok wcześniej. Technikum przyniesie Ci tylko suchą teorię a tą możesz zdobyć czytając książki które maja Cię przygotować do egzaminu na technika. Zrobisz studia i będziesz miał tytuł inżyniera. W razie jak by ze studiami nie pykło zawsze możesz zrobic zaocznie tytuł technika. Ja robiłem zaocznie (2 lata na weekendach) tytuł technika weterynarii żeby nie zatrudniać pracownika do gabinetu żony.

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
476
Miasto
Józefów
Powiem tak, skończyłem technikum nie samochodowe ale elektromechaniczne i pomagałem Tacie w serwisie, później próbowałem studia dzienne na PW i wytrzymałem 3 lata studiując dziennie i pracując w serwisie. Poszedłem po rozum do głowy i poszedłem na zaoczne i w tygodniu praca a co dwa weekendy studia. Skończyłem PW i później PR aktualnie dalej robię to samo a tytuły leżą w szufladzie.
Druga strona medalu czyli uczniowie, przerobiłem w swojej karierze parudziesięciu i chętnych czegoś się nauczyć jest jeden na tysiąc ...
Aktualnie mam jednego którego muszę wyganiać z serwisu
Puentując jak będziesz się chciał czegoś nauczyć to żadne technikum Ci w tym nie przeszkodzi
i tak jak koledzy pisali bardziej elektryka i elektronika powiązana z mechaniką to jest przyszłość zawodu kiedyś nazwana "Mechanikiem samochodowym"

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
569
( ja pierd. co Wy w ogóle pierd. w tym temacie, pedagodzy się znaleźli, coachowie motywacyjni, którzy nie mają bladego pojęcia o wychowaniu, etyce, psychologii i treningu personalnym jednostki. Przepraniu mózgu w pozytywnym tego słowa znaczeniu, by ją zmotywować do działania i "sukcesu" )

Jaką on kur. ma skończyć szkołę. A zadaj mu może pytanie jeden z drugim, po co ma taką, a nie inną szkołę kończyć. Po co ją chce kończyć? Co go motywuje? Gdzie zmierza? ...bo robią tak wszyscy?
A może jest droga na skróty? Po szczęście, pieniądze, sukces. To po co mu taka czy inna szkoła...

Na razie to widzę frustratów, którzy wylewają niespełnione marzenia.

Ja Ci napiszę coś kolego, bo dla chłopców na forum, to już za późno.
Zajmij się zarabianiem pieniędzy na już i na teraz. Mając pieniądze posiadasz wolność, czas i perspektywy na prawdziwy rozwój osobisty.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Heniu ...kochaniutki ,słyszales ze pod Bydgoszczą rozkminili szajke co produkowali koke? 13 podejrzanych , w tym sluzby scigania:D jak chlopak chce pieniazki duze, szybki zarobek to niech na chemika idzie:D
Toć chłopak pyta to sie odpowiada z wlasnego doswiadczenia ...a Ty zaraz z pytaniami jak na komisariacie,opanuj sie wariacie :D
Do frustratów jak to napisales w poscie wyzej zapomniales dopisać alkoholicy:D ...pozdrawiam!:D
Automatyczne połączenie postów:

A.. Dopisz wiek w Profilu bo niewiem czy na per.Pan Henryk nie pisać;)

Do góry Bottom