• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

re-mapa silnika 1.8T

Piwek

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Warszawa
www.newbeetle.pl
Witam. Mam pytanie,
Czy na Forum jest ktoś, kto zrobi mi re-mapę silnika 1.8T do 180 KM?
Warunkiem jest:
1. Cena
2. Warszawa lub okolice - np do 100 km

Jest to New Beetle 1.8T w automacie, 2004 rok

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
około 4 stówki musisz liczyć za dobrze zrobioną mapę,
Q-SERVICE 05-100 Nowy Dwór Mazowiecki, Okunin 29 Telefon: +48227752388 tu możesz spróbować

P

PogotowieSamochodoweUK

Kolego co ty mowisz??? Nie rob tego twojemu silnikowi!!!!!!!!

Pamietaj 3 zasady ktorych nie przeskoczysz bedac nawet samym ojcem dyrektorem:D

1. Przebieg obecnej skutecznosci mapy fabrycznej odczytuje sie tylko i wylacznie na podstawie odczytu kamowni z uwzglednieniem stanu auta na chwile obecna!
2. Remap czli korekcje mapy fabrycznej wykonuje sie przy uwzglednieniu stanu silnika na chwile obecna do czego niezbedna jest jazda na hamowni i nawet czasami 10 korekt w czasie tej ze jazdy!
3.Nie jest mozliwe wgranie tak zwanej ''bezpiecznej mapy'' bez uwzglednienia w/w punktow 1 i 2 w trakcie wykonywania modyfikacji!

To tak jak dobieranie intercoolera, dobiera sie go przy uwzglednieniu scisle ustalonych kryteriow lub poprostu szalenstwa nie bedzie a wrecz przeciwnie + duze wydatki na eksploatacje i awarie.

Wgrywajac ''uni mape'' robiona zdalnie bez dotykania auta i hamownie badz przygotowany na:

-problemy ze sprzeglem,
-problemy z DMF
-problemy z katalizatorem
-problemu ze spalaniam
-problemy ze skrzynia (u ciebie zamiast sprzegla)
-problemy z przegubami
-problemy z tyrbo
-i wiele wiele innych spowodowanym zlym doborem mieszanki i charakterystyki jej spalania

Koszt profesjonalnego remapu to przy aucie standardowym okolo 1000-1200zl + gwarancja iz modyfikacja nie wplywa na stan i zywotnosc podzespolow.
Koszt przy uwzglednieniu zmian mechanicznych w aucie to okolo 1500zl.
Czas okolo 2-3h.

Jedyne mijsce w PL jakie ja moge polecic w tuningu VAG oraz w ktorym hamownia nie oszukuje po to by klient sie cieszyl to DynoSoft w tychach.
Aligator robi takie rzeczy ze jada do niego ludzie z niemiec, holandii, francji, calego UK, skandynawii i nawet od ruskich czy z serbii.

Ja osobiscie stroilem u niego 4 projekty oraz wyslalem z UK 7 innych aut. Najstarsze auto jezdzi na programie juz ponad 200k mil obecnie ma ponad 500k mil na liczniku i wciaz odgraza sie ze przejedzie duzo wiecej.

Zastanow sie nad stosunkiem ceny do jakosci bo pytasz o (w przenosni) tanie serce by zylo ci sie lepiej;) Tu nie ma kompromisu, albo dobrze albo tanio.

Nie narob sobie biedy.....

Piwek

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Warszawa
www.newbeetle.pl
Ależ źle mnie zrozumiałeś...
Ja nie szukam najtańszej wersji - nigdzie tego nie napisałem...
2. Zasady, o których piszesz są mi znane, ostatnie auto robiłem w 4turbo.pl
3. Są tacy, co krzyczą sobie 2000-3000 zł - stąd moja sugestia na temat ceny.

I po ostatnie. Jak kolega napisał o 400 zł, odpisałem, że sprawdzę, nie że już do nich jadę :) Nie mam zamiaru zarżnąć skrzyni :)

Twoje uwagi są podstawą, którą powinien znać każdy, kto ma zamiar robić re-mapę...

P

PogotowieSamochodoweUK

A to przepraszam, faktycznie odebralem to jak szukanie rozwiazania na ''hypcika'' jak najtaniej.

Do góry Bottom