• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Regeneracja przekładni kierowniczej (maglownicy) - cena

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Ludziska, napiszcie mi ile płacicie za regenerację przekładni kierowniczej w Waszych miejscowosciach.
A może jest ktoś na forum kto się tym zawodowo zajmuje i napisałby mi jak to u niego wygląda cenowo?

S

S-LINE

Misiek jak mi zorganizujesz wszystkie uszczelniacze itd to zrobie Ci regeneracja za przyslowiowa kawe :)

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
własnie najgorsze z tego wyszstkiego to jest dobranie uszczelnień, niektórzy praktykują z cześciami do maszyn rolniczych :)

P

PogotowieSamochodoweUK

Misiek jak mi zorganizujesz wszystkie uszczelniacze itd to zrobie Ci regeneracja za przyslowiowa kawe :)
No a masz stol do kalibracji slil tarcia i wszystkich oporow?

Mam u siebie warsztat co to robi i mylem u nich (znajomeludki) zeby sprawdzic jaki cwaniak ze mnie bo tez sie nie boje tego zrobic.
Zrobilem on dal to na maszyne i pokazalo ze wszystki parametry sa poza normami po 3-4 razy co w efekcie zakonczylo by zywot magla w 2-3 lata od regeneracji.
Chlopaki robia to za 130-200F i stara maglownica do zwrotu.

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
u mnie renomowana firma bierze 800-1200

P

PogotowieSamochodoweUK

A no wlasnie ci kolesie ztwierdzili ze ustawia sie to na sprzecie ktory rosza maglem za drazki i wtedy sie ustawia opory wewnetrzne tak by urzadzenie do kalibracji dawalo racde pchac drazki bo jak za mocno to staje lub zwalnia. Ono naciska z okreslona sila dla kazdego modelu maglownicy podobno...To cos jak z wywazaniem turbiny moza zrobic ryse i poskladac jak bylo i niby nie zgubi wywazenia ale to nie to samo co po ponownym wazeniu;)

mcichy2

Nowy
Punktów
0
Witam , a może ktoś sie orjetuje gdzie można taka regeneracje zrobić w woj.pomorskim ? Jakos nie moge znaleść w necie jakiegoś warsztatu aby dowiedzieć się chociażby ceny i ewentualnie koszt wymiany .

Punktów
0
Miasto
olsztyn
W okolicach wawy konkretnie w Wesołej jest firma Regen Auto. Regenerują maglownice i robią to bardzo solidnie. Można im wysłać część do regeneracji .Ceny bardzo przyzwoite.

arturs1979

Początkujący
Punktów
0

benedyktus

Nowy
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Ludziska, napiszcie mi ile płacicie za regenerację przekładni kierowniczej w Waszych miejscowosciach.
A może jest ktoś na forum kto się tym zawodowo zajmuje i napisałby mi jak to u niego wygląda cenowo?

Namiary na naprawę maglownicy
tel 663 693 909 cena 450 PLN

memor

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Panowie ja osobiście proponuje kupić dobrą używke z gwarancją(suchą bez luzów i oznak ingerencji oryginał) i nie zdarzyło mi sie żeby klient wrócił do mnie w przeciwieństwie do regenerowanych (oddajesz swoją dostajesz regenerowaną i po miesiącu zaczyna cieknąć i co wtedy?reklamacja trwa nawet 3 tygodnie, a co z uziemionym autem i dodatkowymi kosztami?

Jacek 1022

Nowy
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Witam wszystkich.
Polecam przekładnie bonfiglioli. Najlepsze przekładnie na rynku. Sami oceńcie przekladniebonfiglioli.pl

Naughty

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kielce
przecież to jakiś był automat do reklamowania w internecie :D

ja mam u siebie w mieście regenerację maglownic, no i robią dobrze - a przede wszystkim szybko. A koszta są niskie, bo niecałe 400 zł

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Prosto bo odbiegają od tematu 450 z montażem.

Do góry Bottom