• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Espace 2.2DCI nie odpala.Proszę o pomoc

JB9999

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Krasnik Lub - Frankfur a/M
No panowie ! U mnie w ducato sie wyjasnilo ! to immobilizer. Szkjoda tylko ze dwukrotnie ADAC diagnozowalo co innego i sprowadzalem czesci z polski nz co zeszlo juz 2 tygodnie i zbedny wydatek A Tobie Romys73 dzieki bo o to pytalem

JB9999

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Jak to sie mowi NIE MOW HOP PRZED ZACHODEM SLONCA.Diagnoza wtryskow miala kosztowac 50 euro.Dzisiaj rano zadzwonil goscioipowiezial ze to immobiliser. Na miejscu facet dal mi rachunek nie wieem za co 50 euro choc auto jak postawilem tok stalo a jak zapytalem co z wtryskami to powiedzial ze nie mogli sprawdzic bo nie mozna go odpalic. Tu immo usuniecie usterki kosztuje od 300 do 1000euro. zadzwonilem po holownik wziolem placa odpalilem aby ustawic sie pod holownik.wjechalem na rompe i auto stoi dalej pod domem. Kazdy znajduje w moim aucie inna usterke choc nie wiem z kad. co dalej robic tez nie wiem. Hyba poszukuje holownika do polski

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
Pokazali wydruk z kompa?

Jak immo siada to na desce powinno dać znać

JB9999

Gaduła
Punktów
2
Miasto
nic nie pokazali a nawet kwitu na 5 dych nie dali a na desce nic nie pokazuje tylko gdy wsadze zly klucz to at klodka sie pokazuje, Niemcy to naciagacze a mysle ze nic nie robili

Bartek-diesel

SuperMechanior
Punktów
80
Miasto
Mojsławice
Czasem wychodzi taniej do polski sciagnac, domnie troche przywoza czasem na lawecie.
Tam jak dojda to wymienia wszystko na nowe :p

JB9999

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Witaj Bartek ! To znajdz mi kogos kto sciagnie moje ducato do Ciebie i zrob mi go (to nie zart)

A tak w ogole to widze ze jestes z Lubelskego ! Ja tez ! Krasnik !

JB9999

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Witam ! Jutro rano ( poniedzialek) auto idzie na warsztat. zobaczymy co nastepni wymysla.Moze ze za malo powietrza w kolach ) no ale to polacy to moze mnie tak nie przekreca.

JB9999

Gaduła
Punktów
2
Miasto
A figa nie wtryski !choc pozniej moze sie okazac ze wtryski. teraz to juz 100% pompa wysokiego cisnienia .Nie dawala cisnienia. Tutaj takie male co nieco kosztuje ok 1 000euro.A mialo byc tak pieknie ! mechanik mowil ze wtryski beda na pewno tez.:(

JB9999

Gaduła
Punktów
2
Miasto
No i poplynolem ! Nie cccacy kupilem 2 pompy wys.sisnienia .Ja kupilem rano na allegro jedna a druga kolega (niemiec) chcial mi pomoc i kupil tu za 3ooeuro(cena realna)dokladnie 280E i musial po nia jechac 120km +droga powrotna (Audi A6 4,2benzyna -czyli koszty)a ci na warsztacie nie odkrecili nawet ani jednej srobki. Bylem u nich to powiedzieli ze immo tez ma blad i musze jechac z tym do Fiata czyli ok 800 euro dodatkowe bo oni nie potrafia elektryki (immo) co w polsce kiedys w JUMPERZE zrobili mi za 30 euro (120zl )

Tu mnie przekreca ! ODDAM GO za 12tys zl ! Naprawd warto ! silnik po kap.remoncie i na liczniku ma 430 ooo a nie 170tkm i duzo nowych czesci i podzespolw

kupilem go od pierwszego wlasciciela i uzytkowany jwst w niemczech

Ostatnia edycja:

adlerkm

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
179
Miasto
Kowalewo Pomorskie
Nie czytałem tematu od początku, troszkę mnie to dziwi co piszesz. Jaki dokładnie masz silnik i rok produkcji

JB9999

Gaduła
Punktów
2
Miasto
a nieraz jedzie normalnie ale nie wypuszczam sie nigdzie dalej niz z domu do awrsztatu (5 km ) i jesty ok ale go zgasze i juz LIPA.Kupilem go za 1700e z motorschade i robilrm go jakies15-20 tys km co jezdzil polska- niemcy ( autostrady ) i teraz takie male Gu...o i LEZE

2,3jtd 05rok

adlerkm

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
179
Miasto
Kowalewo Pomorskie
Pokręciłem czytam post o renacie a Ty masz ducato

A pompę zasilająca w zbiorniku sprawdziłeś ?

Ostatnia edycja:

JB9999

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Tak ! sprawdzilem! byl syf ale juz jest czysciutki

ale slusznie zauwazyles ! problem zaczol sie od wymiany dziorawego zbiornika .

moj byl dziorawy i drogi kupilem na Allegro ( jak ser szwajcarski )i pelny rdzy i syfu. i sie ZACZELO

zaczol ZDYCHAC slabnac gasnac kopcic i padl

Ostatnia edycja:

Bartek-diesel

SuperMechanior
Punktów
80
Miasto
Mojsławice
wiec po stanie zbiornika to pompa, wtryski, listwa do czyszczenia lub regeneracji, do tego cały układ do czyszczenia.
Nie oszukuj sie ze nowe wtryski czy nowa pompa i bedzie jezdził... Nie ma szans...
Cos tu za duzo CI namacili w głowce Ci niemieccy mechaniory...

JB9999

Gaduła
Punktów
2
Miasto
wymienilen ale jakis czas temu choc jest ciut ciemny ale powoli zaczynam dochodzic do wniosku ze ZAJEBALEM sobie silnik p-rzez wstawienie tego MALEGO filterka aby uniknac zapchania duzego.pewnego razu gdy mi zdechl ztrzymal sie POLAK (co jest nie spotykane )i pomogl mi dojechac do domiu i poewiedzial ze ten mnoj (maly ) filterek moze spowodoswac p[owazne szkody (pompe paliwowa )i stalo sie

Bartek-diesel

SuperMechanior
Punktów
80
Miasto
Mojsławice
taki fiterek ani nie pomoze, ani nie zaszkodzi w tym układzie, wystarczy miec czysty zbiornik i zakładac ori fitry co maja filtrowanie bliskie 5mikronow, no i tankowac cos rozsadnego.

A jak miałes zbiornik zardzewialy to ruda poszła niestety wszedzie, i kazde odpalaenie auta niszczy to co mozna uratowac

Do góry Bottom