Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
No panowie ! U mnie w ducato sie wyjasnilo ! to immobilizer. Szkjoda tylko ze dwukrotnie ADAC diagnozowalo co innego i sprowadzalem czesci z polski nz co zeszlo juz 2 tygodnie i zbedny wydatek A Tobie Romys73 dzieki bo o to pytalem
Jak to sie mowi NIE MOW HOP PRZED ZACHODEM SLONCA.Diagnoza wtryskow miala kosztowac 50 euro.Dzisiaj rano zadzwonil goscioipowiezial ze to immobiliser. Na miejscu facet dal mi rachunek nie wieem za co 50 euro choc auto jak postawilem tok stalo a jak zapytalem co z wtryskami to powiedzial ze nie mogli sprawdzic bo nie mozna go odpalic. Tu immo usuniecie usterki kosztuje od 300 do 1000euro. zadzwonilem po holownik wziolem placa odpalilem aby ustawic sie pod holownik.wjechalem na rompe i auto stoi dalej pod domem. Kazdy znajduje w moim aucie inna usterke choc nie wiem z kad. co dalej robic tez nie wiem. Hyba poszukuje holownika do polski
nic nie pokazali a nawet kwitu na 5 dych nie dali a na desce nic nie pokazuje tylko gdy wsadze zly klucz to at klodka sie pokazuje, Niemcy to naciagacze a mysle ze nic nie robili
Witam ! Jutro rano ( poniedzialek) auto idzie na warsztat. zobaczymy co nastepni wymysla.Moze ze za malo powietrza w kolach ) no ale to polacy to moze mnie tak nie przekreca.
A figa nie wtryski !choc pozniej moze sie okazac ze wtryski. teraz to juz 100% pompa wysokiego cisnienia .Nie dawala cisnienia. Tutaj takie male co nieco kosztuje ok 1 000euro.A mialo byc tak pieknie ! mechanik mowil ze wtryski beda na pewno tez.
No i poplynolem ! Nie cccacy kupilem 2 pompy wys.sisnienia .Ja kupilem rano na allegro jedna a druga kolega (niemiec) chcial mi pomoc i kupil tu za 3ooeuro(cena realna)dokladnie 280E i musial po nia jechac 120km +droga powrotna (Audi A6 4,2benzyna -czyli koszty)a ci na warsztacie nie odkrecili nawet ani jednej srobki. Bylem u nich to powiedzieli ze immo tez ma blad i musze jechac z tym do Fiata czyli ok 800 euro dodatkowe bo oni nie potrafia elektryki (immo) co w polsce kiedys w JUMPERZE zrobili mi za 30 euro (120zl )
Tu mnie przekreca ! ODDAM GO za 12tys zl ! Naprawd warto ! silnik po kap.remoncie i na liczniku ma 430 ooo a nie 170tkm i duzo nowych czesci i podzespolw
kupilem go od pierwszego wlasciciela i uzytkowany jwst w niemczech
a nieraz jedzie normalnie ale nie wypuszczam sie nigdzie dalej niz z domu do awrsztatu (5 km ) i jesty ok ale go zgasze i juz LIPA.Kupilem go za 1700e z motorschade i robilrm go jakies15-20 tys km co jezdzil polska- niemcy ( autostrady ) i teraz takie male Gu...o i LEZE
wiec po stanie zbiornika to pompa, wtryski, listwa do czyszczenia lub regeneracji, do tego cały układ do czyszczenia.
Nie oszukuj sie ze nowe wtryski czy nowa pompa i bedzie jezdził... Nie ma szans...
Cos tu za duzo CI namacili w głowce Ci niemieccy mechaniory...
wymienilen ale jakis czas temu choc jest ciut ciemny ale powoli zaczynam dochodzic do wniosku ze ZAJEBALEM sobie silnik p-rzez wstawienie tego MALEGO filterka aby uniknac zapchania duzego.pewnego razu gdy mi zdechl ztrzymal sie POLAK (co jest nie spotykane )i pomogl mi dojechac do domiu i poewiedzial ze ten mnoj (maly ) filterek moze spowodoswac p[owazne szkody (pompe paliwowa )i stalo sie
taki fiterek ani nie pomoze, ani nie zaszkodzi w tym układzie, wystarczy miec czysty zbiornik i zakładac ori fitry co maja filtrowanie bliskie 5mikronow, no i tankowac cos rozsadnego.
A jak miałes zbiornik zardzewialy to ruda poszła niestety wszedzie, i kazde odpalaenie auta niszczy to co mozna uratowac