Polders
Zweryfikowany Mechanik
- Punktów
- 271
Może ktos mi pomoże rozwiązać problem. Espace 2.0 16v, 1999. Mianowicie Klient przyjechał do mnie z espace z urwanym rozrządem, wywaliło wszystkie zawory więc klient zdecydował że kupi nowy silnik. Dojechał takowy do mnie zmierzyłem ciśnienie przed montażem 12,12,6,12 bar. Decyzja klienta robimy głowicę. Głowica splanowana nowa UPG zakładam do samochodu silnik. próbna jazda okazuje się że silnik ma wyciek spod UPG przy skrzyni. Podczas próbnej jazdy również wyszło że sprzęgło się ślizga.
Sprzęgło idzie nowe do samochodu, ale co mam zrobić z tym wyciekiem? Śruby zostawiłem stare z racji na taką decyzję klienta.
Teraz klient się wypiera i mówi że on się nie zna, że to ja powinienem nawet jak on mówi że stare śruby powinienem założyć nowe i że nie zapłaci za nową uszczelkę pod głowicę i robotę, ale zapłaci za nowe śruby.
Olej wpływa ewidentnie pod uszczelkę głowica jest sucha, natomiast blok cały w oleju.
Uprzedzając pytanie jak dokręciłem głowicę, tak jak zaleca producent plus 30st od siebie
P.S. Wiem, że w temacie jest błąd nie z pod, a spod
Sprzęgło idzie nowe do samochodu, ale co mam zrobić z tym wyciekiem? Śruby zostawiłem stare z racji na taką decyzję klienta.
Teraz klient się wypiera i mówi że on się nie zna, że to ja powinienem nawet jak on mówi że stare śruby powinienem założyć nowe i że nie zapłaci za nową uszczelkę pod głowicę i robotę, ale zapłaci za nowe śruby.
Olej wpływa ewidentnie pod uszczelkę głowica jest sucha, natomiast blok cały w oleju.
Uprzedzając pytanie jak dokręciłem głowicę, tak jak zaleca producent plus 30st od siebie
P.S. Wiem, że w temacie jest błąd nie z pod, a spod
Ostatnia edycja:
spróbuj