• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Laguna II 1.9 dci falujace obroty i brak mocy

Bolec

SuperMechanior
Punktów
1
Witam wszystkich kolegów mechaników mam problem z moją laguną a mianowicie jak zapale auto nierówno chodzi falują obroty od 800-1000 a czasem od 800-600 a czasem nawet sam gaśnie ostatniego czasu nawet zgasł mi na skrzyżowaniu w mieście ale potem odpala normalnie. Najgorsze jest to że jak zaczną falować to brakuje mocy i muszę go gnieść . Czytałem na internecie że może być to od regulatora ciśnienia paliwa na pompie albo siadającą pompką paliwa . Czy ktoś może miał z was taki problem i jak go rozwiązał ?

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Pierwszą weryfikację i kierunek poszukiwań wykonujemy przy pomocy testera. Problem przeważnie da się rozwiązać.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
W lagunie nie masz pompki paliwa elektrycznej, wymien filtr paliwa i regulator na pompie, nowy ok 300zeta i po problemie.

Bolec

SuperMechanior
Punktów
1
Dzieki kolego ja tez stawialem na ten regulator. A odnosnie tej pompki to sa dwie elektryczne kolego w lagunie jedna w baku a druga kolo silnika blisko podszybia bo jak wloze karte to pompuje ta kolo podszybia doktad az przejdzie paliwo przez caly obieg ;)

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
W lagunach 105 i 107KM montowana byla pompa wysokiego cisnienia CP1 bez pompki wstepnej, wtedy wystepuje elektryczna pompa paliwowa w ilosci jednej sztuki, chyba wlasnie w okolicy prawej podluznicy. POMPKA JEST JEDNA. W zadnej lagunie 120KM i 130KM takiej pompki elektrycznej NIE MA.

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
podłacz pod kompa więcej się dowiesz,a potem opisz błędy to chłopaki pomogą

Do góry Bottom