• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault laguna

sasza109

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kowalów
Witam, mam pewien problem. Zacznę od tego ze posiadam renault laguna 1 z 1999 r. silnik 1.6 16V benzyna/gaz i problem polega na tym, że przegrzewa się silnik. Nawet tak jak dzisiaj przy temperaturze 0 stopni na dworze przejechałem 3 km i temperatura osiagnela na tyle, ze wlaczyl się wiatrak. Czy ktoś może powiedzieć o co chodzi czemu silnik się grzeje? Dodam, że plypł chłodzącego nie ubywa.

lajbuś 4

SuperMechanior
Punktów
11
Miasto
Bydgodzcz
Witam, mam pewien problem. Zacznę od tego ze posiadam renault laguna 1 z 1999 r. silnik 1.6 16V benzyna/gaz i problem polega na tym, że przegrzewa się silnik. Nawet tak jak dzisiaj przy temperaturze 0 stopni na dworze przejechałem 3 km i temperatura osiagnela na tyle, ze wlaczyl się wiatrak. Czy ktoś może powiedzieć o co chodzi czemu silnik się grzeje? Dodam, że plypł chłodzącego nie ubywa.

Pierwsze sprawdź czy wszystkie węże od chłodzenia posiadają równomierną temperaturę ,oraz czy nie są zbyt twarde jeżeli tak to układ zapowietrzony .

Do góry Bottom