• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Master III 2.3 dci brak mocy po demontażu wtryskiwaczy.

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
487
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Te wtryskiwacze potrafią się uszkodzić podczas demontażu - jakie masz korekty na biegu jałowym ?

Gaspol

Nowy
Punktów
0
Problem rozwiązany, w zaślepionym Egr wypaliło małą dziurę za cienką blachę wstawili i po 50tys przepaliło.

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Miałem kiedyś taki przypadek że ktoś wyciągnął wtryski i przejechał szczotką końcówki i był brak mocy. Co do Mastera patrzyłeś jakie jest ciśnienie powietrza, dawka/ciśnienie paliwa na 3cim biegu "pod górkę" przy pełnym bucie? Może gdzieś dziura w dolocie / EGR uchylony? Miałem też przypadek, że jeden regenerowany wtryskiwacz za dużo przepuszczał na przelew przy wyższych obrotach.
Podłączę się do tematu. movano 3 2019, 2.3 biturbo, zapala bez problemu, na wolnych wkręca się do ok.4000 , rusza ochoczo ale po osiągnieciu 19 km/h odcina moc i nie jedzie więcej... brak błedów, reaguje na odpięcie np.: egr błędem, który można wykasować. W parametrach brak wartości na "czerwono" . Może coś , ktoś bo nie wiem gdzie szulkać. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie :)

Punktów
0
Nie na pewno nie były.. dlatego że w tym warsztacie gdzie pracuję regenerujemy też wtryskiwacze, i człowiek który to u nas robi ma kilka lat doświadczenia i dobry sprzęt także nie sądzę by się przy czymś pomylił i raczej mu wierzę że jak mówi że są dobre to są dobre. Na biegu jałowym silnik dobrze pracuje, w czasie jazdy nie ma żadnego zadymienia
A przed zakodowaniem wtryskiwaczy otworzył je i napełnił olejem czy jak większość geniuszu upalił je na sucho?? Nowy wtrysk i już zepsuty.. Może jeden mechanik na 100 zna odpowiednią procedurę programowania.. reszta to psuję

Do góry Bottom