• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Megane 2 1.6 z LPG

sekacz19

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Częstochowa
Witajcie. Mam problem z odpalaniem samochodu. Odpala zawsze za pierwszym razem, ale kręci bardzo długo. Są dni, że nie dzieje się kompletnie nic i pali od razu(wczoraj cały dzień nic), a dziś rano po nocy wsiadłem i kręciła długo. Udało mi się nagrać film z objawami. Temperatura na dworze nie ma jakiegoś znaczenia bo potrafi być 12 stopni i 35 i też potrafi jej odwalić.
Co było robione w ostatnim czasie? Czujnik wału i położenia wałka rozrządu na oryginał, sonda przed katalizatorem bo miała złe odczyty. Uszczelki kolektora ssącego, przepustnicy wraz z adaptacją.
Była w serwisie lpg, poza tym, że rozjeżdża mapy nie znaleźli nic i stwierdzili, że auta rozjeżdżają mapy i nie ma problemu. Była u nich cały dzień,sprawdzali reduktor i nie przepuszcza i objawy się nie pojawiły.
Na następny dzień rano auto wróciło do "normy".
Jeździłem z zakręconą butlą tydzień, byłem w trasie i objawy również się powtarzały. Najczęściej jak pojadę w drogę, zdążę tam wejść na 10-15 minut i chce wracać, odpalam i problem jest.
Link do filmu poniżej, proszę o pomoc, rady czego szukać i od czego zacząć.

Grzegorz1805

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Poznań
Ja bym zaczął od tego że zacznij jeździć na samej benzynie parę dni i zobaczysz jak odpala jak będzie ok to radzę zmienić gazownika bo coś może być przez gaz

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Miałem taki samochód i ten sam problem . Odezwij się na priv to dam ci odpowiedz . Dla innych podpowiem ze układ paliwowy benzynowy . Gaz nie ma wpływu na problem .

Ostatnia edycja:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Dałem podpowiedz , mordowałem się z tym poł roku i wyrzuciłem potężna ilość pieniędzy w błoto . Mam prawo decydować komu dam rozwiązanie .

Do góry Bottom