• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault scenic 2002r.1.9 dci pedal hamulca wpada w podloge,abs ok kola hamuja

Michał klimek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gniezno
Witam!!Mam problem z Renault Scenic 2002r.1.9 dci Pedał hamulca wpada w podłogę!!Abs ok!wszystkie koła hamują!Gdzie szukać przyczyny??W czym może być problem??Proszę o pomoc!! :(

troll

SuperMechanior
Punktów
34
zapewne zepsuty hamulec.Jedx na warsztat i zrób z tym porządek zanim zamordujesz kogoś na przejściu ...pół biedy jak to bedzie jakis moherek.....

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
zapewne zepsuty hamulec.Jedx na warsztat i zrób z tym porządek zanim zamordujesz kogoś na przejściu ...pół biedy jak to bedzie jakis moherek.....
Troll Gniezno to zagłębie handlarzy nasz kolega albo ma 3 renówki na sprzedaż i w każdej inny problem , albo jedną w stanie „ Chroń nas Panie” Nie jedzie ,nie hamuje , i elektronika leży .
Poczytaj pozostałe posty .

Michał klimek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gniezno
Prosiłem o pomoc albo diagnozę co to może być i co z tym zrobić bo garaż mam i mogę sam to naprawić...

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Sprawdź czy nie zabrakło ci czasem klocków, zużyte mogą być przyczyną wpadania pedału:)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Gniezno to zagłębie handlarzy
no nie jeden raz słyszałem że oni kują i kują te auta w tych szopach pod Gnieznem :), nie bez powodu ta miejscowość słynie z ilości komisów samochodowych na km2

Michał klimek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gniezno
no nie jeden raz słyszałem że oni kują i kują te auta w tych szopach pod Gnieznem :), nie bez powodu ta miejscowość słynie z ilości komisów samochodowych na km2
Zastanówcie się co piszecie!!Jeśli nie macie dobrej rady co z tym zrobić to nie pisz arni_warbus swoich mądrości bo g... mnie to obchodzi!!!​
To ze jestem z Gniezna to nie znaczy że kupiłem z komisu z Gniezna bo tak nie jest!!Mądrala się znalazł!!​

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
a czego oczekujesz ode mnie, jestem z Poznania i to święta prawda na temat Gniezna, a Ty się od razu pieklisz że ty taki nie jesteś, ja nie napisałem że konkretnie Ty coś tam kujesz na sprzedaż do Żyda, skoro się zdenerwowałeś to dobrze świadczy o tobie. Jesli faktycznie masz 3 takie same auta to przekładaj pompe hamulcową i pompę ABS od innego a jesli masz tyle awarii w jednym aucie to masz pecha bo ta usterka którą opisałeś to może być drobnostka czyli zużyte klocki i tarcze za cienkie, albo nie drobnostka czyli albo pompa hamulcowa może przepuszczać między sekcjami albo pompa ABS może mieć zawieszone zaworki i wtedy nie wiele zrobisz bez podmiany części.

Michał klimek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gniezno
gdybym miał 3 takie same auta to od razu bym tak zrobił albo zaprowadził do jakiegoś mechanika a ze nie jestem handlarzem to chce żeby moje auto było sprawne a moja rodzina w podróży bezpieczna...więc chodzi mi tylko o konkrety a nie cwaniactwo na forum!!dzięki za podpowiedź

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
napisz jak wciśniesz pedałhamulca 3lub 4 razy to rośnie czy nie nie to przytrzymaj jak spadz w podłoge to pompa hamulcowa do wymiany jak nie spada zobacz klocki przód i tył i czy prowadniki czyli to w co są wkręcone śrubki nie są zapieczone w renówkach lecą klocki od wewnątrz

troll

SuperMechanior
Punktów
34
gdybym miał 3 takie same auta to od razu bym tak zrobił albo zaprowadził do jakiegoś mechanika a ze nie jestem handlarzem to chce żeby moje auto było sprawne a moja rodzina w podróży bezpieczn
to dlaczego tak nie zrobisz?tylko sie zlościsz i wsciekasz......nawet jszcze palcem w tej sprawie nie kiwnałeś,a juz szukasz ratunku i pomocy....

Do góry Bottom