• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rysa na masce

Mateusz9009

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Konin
Witam
To jest mój 2 temat:)

Krótkie pytanie:
Czy jest jakiś sposób na załatwienie tego typu rysy? Niestety, jeszcze poprzedni właściciel bawił się w tuszowanie rysy przy pomocy "cudownej kredki" i takie są tego efekty. Chciałbym coś z tym zrobić, ale nie wiem czy samemu można jeszcze coś uratować...jakieś pomysły?

Załączniki

• IMG_3935.JPG
    IMG_3935.JPG
    697,3 KB · Wyświetleń: 16
  • IMG_4426.JPG
    IMG_4426.JPG
    1018,8 KB · Wyświetleń: 16

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Zmyj rozpuszczalnikiem ta kredke i zobacz na mokro co to za rysa. Jak na mokro bedzie niewidoczna to kladziesz klar na to pedzelkiem. Po 2 tygodniach papier 2500 i pasta a jak na mokro bedzie widoczna to zamow w drogiej i dobrej mieszalni ze dwie setki lakieru. Maly postolet do zaprawek psik psik. Potem wyrownac 1500 i psik mala kreske jak koki klaru. Po dwoch tygod. Dotrzeć

Tylko po bazie wyrownaj lakier z boku nie swiezy kolor

W wersji pesymistycznej lakier na cala maske lub przy wprawie cien i klar na calosc

Wejdz na fora lakiernicze. Tu raczej smary

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Kiedyś malowalem na handel auta. Teraz po bliskiej rodzinie tylko bo mnie cos trafia. A pistoletu nie biore do reki bez 4 piw . Przy odrobinie wprawy opanujesz temat. A jak jestes chytry to i kumus z czasem

Do góry Bottom