• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

safrane 93.r 2.2 b nie pali

Rash'u

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
65
Miasto
Gryfice
mechanik-gryfice.pl
czesc. jak w temacie nie pali renata. iskra jest paliwo idzie. czujnik polozenia walu sprawny cewka sprawna. kreci nie odpala. pomysly?:D

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
komprecha, synchronizacja rozrządu

A

autozibi

A przede wszystkim w jakich okolicznościach przestała zapalać ??

ostryt4

SuperMechanior
Punktów
364
Miasto
Grimsby, czasem Białystok
A przede wszystkim w jakich okolicznościach przestała zapalać ??
Tak mi się tylko skojarzyło, czasami ludzie zabawnie tłumaczą.
-Panie, jechałem i na skrzyżowaniu Traugutta z Sikorkiego tuż za cepelią co to na górze restauracja była......
Tak jakby lokalizacja miała kluczowy wpływ na wystąpienie awarii. ...:)
Co do tematu to też bym zajrzał do rozrządu.

A

autozibi

Tak mi się tylko skojarzyło, czasami ludzie zabawnie tłumaczą.
-Panie, jechałem i na skrzyżowaniu Traugutta z Sikorkiego tuż za cepelią co to na górze restauracja była......
Tak jakby lokalizacja miała kluczowy wpływ na wystąpienie awarii. ...:)
Co do tematu to też bym zajrzał do rozrządu.

Jak jesteś taki dociekliwy to zadałem pytanie co było robione z tym autem , że silnik przestał zapalać :p:p

Rash'u

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
65
Miasto
Gryfice
mechanik-gryfice.pl
no coz auto ostatni raz u mnie bylo jakies poltora roku temu wtedy robilem w nim rozrzad podobno teraz klient gdzies byl na wymianie oleju(klientka dodala ze na 2 dzien temperetarura oleju byla na maksa) i fitrow i dzien po tym samochod zaczal gasnac nawet podczas jazdy az pewnego dnia nawet nie zapalil. I TRAFIL DO MNIE. co do rozrządu raczej odpada bo kreci ladnie nie slychac zeby cokolowiek sie dzialo.

A

autozibi

no coz auto ostatni raz u mnie bylo jakies poltora roku temu wtedy robilem w nim rozrzad podobno teraz klient gdzies byl na wymianie oleju(klientka dodala ze na 2 dzien temperetarura oleju byla na maksa) i fitrow i dzien po tym samochod zaczal gasnac nawet podczas jazdy az pewnego dnia nawet nie zapalil. I TRAFIL DO MNIE. co do rozrządu raczej odpada bo kreci ladnie nie slychac zeby cokolowiek sie dzialo.

A zawory są tam sterowane hydraulicznie ?

Rash'u

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
65
Miasto
Gryfice
mechanik-gryfice.pl
komprecha i rozrzad git. klientka poprostu wieczorem go zgasila normalnie a rano nie mogla juz zapalic wiec dziwne;/

ostryt4

SuperMechanior
Punktów
364
Miasto
Grimsby, czasem Białystok
W renówkach czasem wieszało się immo, wystarczyło zamknąć i otworzyć auto z pilota w kluczyku i po naprawie.
Z rzeczy co mi przychodzi do głowy to "crash swich" ale ten to chyba odcina pompę paliwa a u Ciebie pisałeś że idzie.

A

autozibi

tak paliwo idzie. immo wyciete cale jakis rok temu.

W takim razie szukaj problemu układzie zapłonowym .
Pisałeś , że iskra jest ale sprawdź jaka ona jest . Może jest zbyt słaba ?
Być może nie jest w odpowiednim momencie .

Do góry Bottom