• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Scenic I lift czujnik ABS sprawdzenie wiazki

tired

Początkujący
Punktów
0
Witam,

moje pytanie brzmi jak sprawdzić wiązkę od czujnika do sterownika pompy ? Czy po odłączeniu wtyczki od czujnika ABS dokonując pomiaru na wiązce powinno być napięcie ? Jeśli nie to rozumiem, że muszę odłaczyć czujnik od wiązki, następnie kostkę od sterownika i testować opór między jednym a drugim końcem. Tylko teraz pytanie czy znajdę które kabelki idą do tej kostki. Czujnik wydaje mi się, że jest czujnikiem indukcyjnym więc mogę sprawdzić opór a w momencie kręcenia kołem powinno pojawić się napięcie zmienne ?

tired

Początkujący
Punktów
0
Czy nie będzie problemu ze znalezieniem kolorów kabelków idących do tej wtyczki ? Orientujesz się może czy jest dobre dojście do tej wtyczki sterownika po demontażu nadkola ? Nie napisałem nie działa tylko czujnik prawy przód. Czujnik oraz przegub z pierścieniem nowe.

slawek2007.28

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
429
Miasto
Okolice Ostrołęki
Pod belką przedniego zawieszenia jest kostka co łączy się z wiązką abs i idzie do tylnych czujników tam sprawdź dokładnie.

Do góry Bottom