• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Seat ibiza 1.9tdi gwizda podczas przyspieszania

ziomal774

Początkujący
Punktów
0
Witam mam problem z seatem ponieważ coś piszczy gdy się przyspiesza, auto też trochę dymi na czarno. Miał ktoś może podobnie?

Film:

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Węże wytargaj i wtedy oglądaj. Często jest tak że dopiero wtedy znajdziesz dziurę.

ziomal774

Początkujący
Punktów
0
Węże wytargaj i wtedy oglądaj. Często jest tak że dopiero wtedy znajdziesz dziurę.
Jedynie co to może to oring na węży co do egr wchodzi bo tam lekko mokre było i tez musiałem go trtytkami spiąć bo się rozchodzil, może przez to gdy ciśnienie dostaje to to się rozchodzi i gwizda?

Piotr83a

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Skrzyszów
Ja robilem ostatnio bmw e90 2.0d i tez cos jakby syczalo,klient myslal ze turbo fuczy,po rozebraniu calego dolotu od turbo po ic i kolektory ssace znalazl sie winowajca IMG_20190410_185115.jpg
Do tego klient zazyczyl sobie czyszczenie kolektorow odrazu,wymiane przednich tarcz i kompletnego sprzegla z dwumasem:):)Wiec wszyscy zadowoleni

ziomal774

Początkujący
Punktów
0
Ja robilem ostatnio bmw e90 2.0d i tez cos jakby syczalo,klient myslal ze turbo fuczy,po rozebraniu calego dolotu od turbo po ic i kolektory ssace znalazl sie winowajca Wyświetl załącznik 28837
Do tego klient zazyczyl sobie czyszczenie kolektorow odrazu,wymiane przednich tarcz i kompletnego sprzegla z dwumasem:):)Wiec wszyscy zadowoleni
No ładnie pękła, zobaczymy co będzie u mnie jak rozbiore,

ziomal774

Początkujący
Punktów
0
Więc tak dzisiaj sprawdziłem rury, ic, wyczyscilem egr bo był zasyfiony i niby mniej trochę dymi ale jeszcze lekko pusci. Tak myślę czy to może nie litr powietrza bo tak słychać to chyba bardziej od strony kierowcy

Więc tak dzisiaj sprawdziłem rury, ic, wyczyscilem egr bo był zasyfiony i niby mniej trochę dymi ale jeszcze lekko pusci. Tak myślę czy to może nie litr powietrza bo tak słychać to chyba bardziej od strony kierowcy
Lekko też jedna rura jak ciśnienie dostaje to lekko wysuwa ale mi się wydaje że to nie przez to.

Do góry Bottom