Diagbox10
-*-*-
Może dziura w tłoku
a pierścienie?Też tak pomyślałem, zamówiłem tłok z pierścieniami i komplet uszczelek, może za miesiąc dotrze...golym okiem tłok i cylinder wyglądały naprawdę spoko....
miał świetne wyczucie przy dokręcaniu. na upartego nie potrzebował klucza dynamometrycznego (ale używał). jak dokręcił ręcznie to naprawdę tak jak trzeba. sprawdzane elektronicznym kluczem i wszystkie śrubki tak samo. potrafił z zamkniętymi oczami rozłożyć silnik czy skrzynie. kiedyś po godzinach, na jakieś fusze zaczął się licytować z innym dziadkiem o wielkości śrub czy inne wymiary. akurat na podnośnikach były skoda 120, maluch i chyba croma czy panda. ja miałem najbardziej przerąbane bo musiałem sprawdzać czy się zgadza. pamiętał wszystko prawidłowo 
myślę że to pozostałości z potoku strzykawek moich prób olejowych. Nie wiem czy to się tam jeszcze musi dotrzeć czy jak ale chodzi naprawdę dobrze, równo i dosłownie pali od strzała . (maly i duży flex dziala bez problemu więc prądnica też ok, nie słychać przy tym obciążenia tego mega silnika hehe). Po naprawie nie zostało i nie zabrakło żadnej śrubki, kabelki wężyki połapane gęściej niz w fabryce, golym okiem nie widać że "grzebałem" tak więc naprawe uznaje za wykonaną i sukcesywnie zakończoną. Pozdrawiam
tak więc naprawe uznaje za wykonaną i sukcesywnie zakończoną. Pozdrawiam![]()

Ślicznie dziękuję za pomocA dziekuje to gdzie?