• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Silnik po wymianie nie odpala

Irasa

Początkujący
Punktów
0
Proszę o poradę mechanik wymienił mi silnik w mercedesie 313 2,2 cd i niestety jest problem z odpaleniem czy potrzebny jest do niego odpowiedni program żeby go zdiagnozować. W samochodzie wymieniony filtr paliwa sprawdzone wtryski na co jeszcze zwrócić uwagę w pierwszej kolejności

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
To ten macher nie wie jak odpalić silnik ?
To niezły głąb musi być...:)

Irasa

Początkujący
Punktów
0
Na plaka też nie chce rozładował dwie baterie od krecenia słyszałam że do diagnostyki potrzebne jest odpowiedni program i tylko nim można odczytać jakiekolwiek błędy bo każdy inny może niepokazac co mu dolega

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Kolega zmienił silnik i jest w czarnej du...e.?Człowieku, płacisz mechanikowi za wymianę silnika i piszesz na forach dlaczego nie odpala?
To on powinien wyjść z tej sytuacji a nie ty.

Po za tym przestań Pan wciskać ciemnotę i przyznaj się, że sam zmieniałeś i nie wiesz jak wyjść z tej sytuacji. Nie jeden już temat był i podawał się na tzw "Mój mechanik zmienił to i nie działa" przecież to się nawet kupy nie trzyma...

Irasa

Początkujący
Punktów
0
Jak nie masz nic do powiedzenia na zadany temat to może szkoda Twojego i oczywiscie mojego czasu

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Co to za model silnika?

Co to za model silnika?
611 lub 646 2.2 CDI 129km, podejrzewam.

Na plaka też nie chce rozładował dwie baterie od krecenia słyszałam że do diagnostyki potrzebne jest odpowiedni program i tylko nim można odczytać jakiekolwiek błędy bo każdy inny może niepokazac co mu dolega
Na początek diagnostyka czymkolwiek, może coś podpowie. A jak nie to starka i heja.

Może jakiś gruz kupiłeś skoro z plaka nie chce gadać.

Irasa

Początkujący
Punktów
0
Co to za model silnika?

Co to za model silnika?
651 2,2 cd i 130KM

Na początek diagnostyka czymkolwiek, może coś podpowie. A jak nie to starka i heja.

Gruz podobno nie jest ale nikt ręki nie da sobie obciąć wyjęty z rozbitka angola czy jest możliwe żeby przeskoczył rozrząd w momencie dzwona

Ostatnia edycja:

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
rozumiem że był jakiś problem by rozrząd sprawdzić przed montażem silnika...
pewnie szybko i tanio miało być, na farta.

jakaś kompresja jest?
jakaś hydraulika tam robi robotę?
z samostaru prestona próbował?

najłatwiej to zadać pytanie
-wymieniłem silnik i nie odpala, co może być?

Ostatnia edycja:

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Chyba, ze silnik lezal 2 lata w szopie i dopoki olej do pierścieni nie podejdzie to bedzie mielil bez kompresji.

Do góry Bottom