• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Skoda huczy przy jeździe

Pablozim

Nowy
Punktów
0
Dzień dobry mam problem ze skoda octavia 3 1.6 tdi
W aucie zostały wymienione opony, łożyska skrzynia po regeneracji i łapa skrzyni biegów i cały czas jest dość mocny irytujący dziwek. Ktoś może pomóc

Pablozim

Nowy
Punktów
0
Jedzie się 120/130 i huczy a przy mniejszych prędkościach się nic nie dzieje. Jest to mega irytujące i Nw co może być wszytko praktycznie wymienione na nowe dość drogie części

matus1014

SuperMechanior
Punktów
215
Miałem taki przypadek :) zrobiona skrzynia, przeguby, łożyska przednie a przyczyna była banalna do znalezienia podpowiem tylko zebys poszukał przy prawym kielichu, mi nikt tego nie powiedział sam musiałem dojść .

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
492
Miasto
Józefów
Jedzie się 120/130 i huczy a przy mniejszych prędkościach się nic nie dzieje. Jest to mega irytujące i Nw co może być wszytko praktycznie wymienione na nowe dość drogie części
Po co te wszystkie części wymieniane na pałę? A nie pomyślał ktoś o trafnej diagnozie? Jak boli ząb to wyrywasz prawie wszystkie po kolei aż może trafisz czy starasz się dojść który napierd...?
Myśleć ludziska, kur...a myśleć ...

Pablozim

Nowy
Punktów
0
Miałem taki przypadek :) zrobiona skrzynia, przeguby, łożyska przednie a przyczyna była banalna do znalezienia podpowiem tylko zebys poszukał przy prawym kielichu, mi nikt tego nie powiedział sam musiałem dojść .
Okey dzięki i tak. Może znajdę
Po co te wszystkie części wymieniane na pałę? A nie pomyślał ktoś o trafnej diagnozie? Jak boli ząb to wyrywasz prawie wszystkie po kolei aż może trafisz czy starasz się dojść który napierd...?
Myśleć ludziska, kur...a myśleć ...
W aucie niektóre rzeczy były wymieniane dużo szybciej łożyska a opony były zakładane nowe w wiśne

W aucie niektóre rzeczy były wymieniane dużo szybciej łożyska a opony były zakładane nowe w wiśne
Właśnie jest po to ta grupa by sobie pomagać i gratuluję dla ciebie że doszedłeś do tego sam. Ale gdy bym umiał do tego dojść sam to bym nie pisał.
Pozdrawiam

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
492
Miasto
Józefów

Właśnie jest po to ta grupa by sobie pomagać i gratuluję dla ciebie że doszedłeś do tego sam. Ale gdy bym umiał do tego dojść sam to bym nie pisał.
Pozdrawiam
Tak ta grupa jest jak sama nazwa wskazuje dla mechaników, jesteś nim ?

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
599
huczy plastik od wiatru, nieprzykręcony ;) ale to przykręcą Pablo na samym końcu , najpierw z pięć koła muszą wydoić z krówki ;
Wiesz ile kosztuje prowadzenie warsztatu? Chopaku

matus1014

SuperMechanior
Punktów
215
huczy plastik od wiatru, nieprzykręcony ;) ale to przykręcą Pablo na samym końcu , najpierw z pięć koła muszą wydoić z krówki ;
Wiesz ile kosztuje prowadzenie warsztatu? Chopaku
Henio w formie, weź mnie na ucznia dużo umiem ale przy Tobie to bym rozwinął skrzydła

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
599
Parę patentów jest ;)
Musisz zacząć od nacinania kabli. Kilka miesięcy i klient wróci. Szczególnie po okresie zimowym, gdzie sól zwieńczy dzieło.

matus1014

SuperMechanior
Punktów
215
Parę patentów jest ;)
Musisz zacząć od nacinania kabli. Kilka miesięcy i klient wróci. Szczególnie po okresie zimowym, gdzie sól zwieńczy dzieło.
To ja sprzedam mój autorski wlej do silnika szklankę wody i odpal motor a jak klient przyjdzie odkręć korek pokaż masło na korku ,wyplucz silnik skasuj za upg.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
599
No, dobre, dobre...ale to jakiś ciemniak musi być. UPG to droższa impreza więc musisz mieć świadomość, że zacznie krążyć pytać po innych warsztatach...diagnozować
Ooooo jak gdzieś płynu ubywa...wtedy wodą podlać...to już by złapał przynętę na dobre ;)
W zasadzie wtedy to obligatoryjnie trzeba wody dolewać ;)

matus1014

SuperMechanior
Punktów
215
No, dobre, dobre...ale to jakiś ciemniak musi być. UPG to droższa impreza więc musisz mieć świadomość, że zacznie krążyć pytać po innych warsztatach...diagnozować
Ooooo jak gdzieś płynu ubywa...wtedy wodą podlać...to już by złapał przynętę na dobre ;)
W zasadzie wtedy to obligatoryjnie trzeba wody dolewać ;)
Tutaj to wystarczy mu olejem wydech posmarować podymi na biało albo przez sondę wlać a jak tego mało to szpileczka rurkę nakłuć i będzie woda wyciekać :)

Do góry Bottom